Мін'юст офіційно звернувся до суду для блокування "Партії Шарія"
Категорія
Політика
Дата публікації

Мін'юст офіційно звернувся до суду для блокування "Партії Шарія"

Мін'юст офіційно звернувся до суду для блокування "Партії Шарія"
Джерело:  online.ua

Проросійський блогер-пропагандист Анатолій Шарій, який мешкає за межами України через кримінальне переслідування, напередодні парламентських виборів 2019 року запустив свій політичний проєкт “Партія Шарія”. Він керує ним попри фактичну відсутність у країні, а представники угрупування брали навіть участь у місцевих виборах у жовтні 2020 року. Утім, вже у березні 2021 року проти політичного союзника одіозної “ОПЗЖ” подали позов щодо заборони діяльності в межах України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Окружного адміністративного суду Києва.

“Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Міністерства юстиції України до Політичної партії “Партія Шарія”. Позивач просить суд витребувати у Служби безпеки України висновки експертів, які зазначені у листі до Мін’юсту від 4 березня 2021 року щодо протиправної діяльності політичної партії, та заборонити діяльність “Партії Шарія”, - наголосили у відомстві.

Суд встановив, що розглядатимуть цю справу за спрощеним провадженням з викликом сторін. Відповідне засідання запланували вже на 6 квітня.

Сам Шарій оголосив про такий позов ще напередодні у середу, 10 березня. Пропагандист у своєму каналі в месенджері Telegram звинуватив особисто президента Володимира Зеленського. Той буцімто звернувся до Служби безпеки, а вже силовики офіційно послалися до Міністерства юстиції.

Нагадаємо, на парламентських виборах 2019 року жоден представник партії не пройшов до Верховної Ради. Також перед голосуванням Центральна виборча комісія відмовилася у реєстрації кандидатом у народні депутати особисто Шарію — той не мешкав в Україні впродовж останніх п’яти років.

За підсумками місцевих виборів “шаріївці” пройшли до міськради Києва та облради Київщини — в цілому 6 осіб.

Згодом “Партія Шарія” оголосила про політичний союз з “Опозиційною платформою — За життя”, де лідерами виступають Віктор Медведчук та Юрій Бойко.

Як повідомляв ONLINE.UA, автор однойменного каналу на YouTube, який відомий зокрема поширенням відвертих фейків, що грають на руку російському агресору, та відверто антиукраїнською позицією, став нещодавно фігурантом слідства з кримінального провадження про державну зраду. Наразі силовики Служби безпеки готують документи для ймовірного притягнення громадянина для слідчих процесів за кордоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?