СБУ готує документи для міжнародного розшуку Шарія
Категорія
Політика
Дата публікації

СБУ готує документи для міжнародного розшуку Шарія

СБУ готує документи для міжнародного розшуку Шарія
Джерело:  online.ua

Українські силовики вже тривалий час утримують “на прицілі” блогера-пропагандиста Анатолія Шарія, політичні тези якого збігаються з заявами кремлівського режиму. Автор однойменного каналу на YouTube, який відомий зокрема поширенням відвертих фейків, що грають на руку російському агресору, та відверто антиукраїнською позицією, став нещодавно фігурантом слідства з кримінального провадження про державну зраду. Наразі силовики Служби безпеки готують документи для ймовірного притягнення громадянина для слідчих процесів за кордоном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані спецслужби.

“Служба безпеки України скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу та необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні по справі Анатолія Шарія”, - наголосили силовики.

У лютому Шарій отримав підозру відповідно двох статей ККУ ч. 1 ст. 111 про державну зраду та ч. 1 ст. 161 про “порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”.

“Також у ході досудового розслідування виявлено факт внесення свідомо неправдивих даних під час перереєстрації “Партії Шарія”. Вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 358 Кримінального кодексу України (“Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів”). Ці матеріали також направлено до Київської міської прокуратури для подальшого правового реагування”, - уточнили в СБУ.

Нагадаємо, приводом для всеукраїнського розшуку Анатолія Шарія стало ігнорування з його боку допитів згідно з відкритою за згаданими порушеннями кримінальної справи.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські спецслужби знову зацікавилися персоною олігарха Віктора Медведчука вже після того, як були введені санкції проти нього та його дружини Оксани Марченко. Цього разу приводом стало оприлюднення у медіа запису нібито розмови “кума Володимира Путіна” з колишнім куратором Кремля по Україні Владиславом Сурковим. Бесіда сталася ще 2014 року та стосувалася питань Донбасу й енергополітики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?