Медики назвали найкращу дієту для здоров’я серця
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Медики назвали найкращу дієту для здоров’я серця

Медики назвали найкращу дієту для здоров’я серця
Джерело:  online.ua

Група вчених, що спеціалізуються в галузі харчування, створила експертну комісію, яка провела серію консультацій та досліджень. В результаті вони дійшли висновку, що Середземноморська дієта є найкращою для підтримки здоров'я серця та організму в цілому. Ця дієта вже не перший рік визнається найкращою різними науковими виданнями та фахівцями у галузі здорового харчування.

Джерело: Forbes Healh

Яка дієта найкраща для здоров’я серця

Основна особливість Середземноморської дієти полягає в тому, що вона не є стандартною дієтою, яку ми звикли бачити у лікарняних брошурах та модних журналах. Це радше гармонійний стиль харчування, властивий здоровим та щасливим людям із Середземномор'я.
Ця дієта багата на продукти, які сприятливо впливають на здоров'я серця та серцево-судинної системи, такими як свіжі фрукти та овочі, бобові, цільнозернові продукти, оливкова олія та горіхи.

Експерти наголошують, що Середземноморська дієта не лише позитивно впливає на здоров'я серця, а й допомагає знизити ризик розвитку онкологічних захворювань, діабету та хвороб печінки.

Крім того, вживання продуктів цієї дієти асоціюється з покращенням когнітивних функцій та зниженням ризику депресії. Однією з переваг Середземноморської дієти є також її різноманітність та можливість включення до раціону багатьох смачних страв.

Основи харчування Середземноморської дієти

На першому місці завжди повинні бути: овочі, фрукти, зелень, злаки, бобові, горіхи, насіння й, звичайно ж, оливки. Овочів слід вживати багато та щодня, а звичайну олію замінити на оливкову.

Віддавайте перевагу продуктам з низьким та середнім глікемічним індексом й відмовтеся від трансжирів.

Для гарніру вітаються крупи: булгур, коричневий рис, плющений овес тощо, і звісно картопля, проте не смажена. Хлібчик обираємо цільнозерновий, а пасту й макарони – з твердих сортів пшениці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?