Медики повідомили про прорив в лікуванні китайського коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Медики повідомили про прорив в лікуванні китайського коронавірусу

Медики повідомили про прорив в лікуванні китайського коронавірусу
Джерело:  online.ua

Від китайського коронавіруса, який вбив вже 362 людини, знайдено ефективне лікування. З його допомогою пацієнта у важкому стані вдалося вилікувати за 48 годин. Про прорив в лікуванні смертельної пневмонії, викликаної вірусом 2019 nCoV, повідомили лікарі з Таїланду, передає ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Лікар бангкокської лікарні повідомив, що до нього потрапила 71-річна пацієнтка з Китаю в важкому стані. У неї був виявлений 2019 nCoV. Медик вирішив застосувати для її лікування комбінацію ліків, які використовують для боротьби з ВІЛ та грипом - і ця комбінація спрацювала. Стан пацієнтки став поліпшуватися, а вже через дві доби тест на коронавірус показав негативний результат - в дихальній системі пацієнтки не виявили жодних слідів вірусу. Доктор зазначив, що до цього лікував пацієнтів з китайським коронавірусом тільки ліками проти ВІЛ, а противірусні препарати проти грипу не застосовував в терапії.

Слід зазначити, що раніше лікарі визнавали, що в даний час немає перевірених ефективних ліків для лікування коронавірусу. Не існує і вакцин від смертельної інфекції - на даний момент їх розробляють в США і Китаї, але протестувати їх буде можливо тільки навесні.

Напередодні стало відомо, що в Україні розробляють вітчизняний тест на коронавірус 2019nCoV, який дозволить по слині визначати наявність в організмі китайського вірусу. Також уряд веде переговори про закупівлю тестових систем у Німеччині. Крім того, в нашій країні розглядають питання про доцільність встановлення режиму підвищеної готовності в рамках єдиної державної системи цивільного захисту через спалах китайського коронавірусу - чіткий план заходів обговорять сьогодні, 3 лютого.

Нагадаємо, 30 січня ВООЗ оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію у зв'язку зі стрімким поширенням коронавируса в світі. На сьогоднішній день в Україні не зафіксовано жодного випадку зараження китайським вірусом 2019 nCoV. У МОЗ нагадують українцям про запобіжні заходи в зв'язку з загрозою епідемії смертельної хвороби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Китаї від коронавіруса 2019 nCoV за місяць померли вже 362 людини. Число заражених досягає 17389 чоловік, випадки інфікування смертельним вірусом продовжують фіксувати в усьому світі. У ВООЗ б'ють на сполох, тому що число жертв небезпечної інфекції вже перевищує кількість смертей від атипової пневмонії (SARS), спалах якої відбувся в 2002-2003 роках. Тоді за період епідемії від вірусу померли 349 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?