Медведчук відкрив ще дві мережі АЗС в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Медведчук відкрив ще дві мережі АЗС в Росії

Медведчук відкрив ще дві мережі АЗС в Росії
Джерело:  online.ua

Стало відомо, що у вересні минулого року бізнес Медведчука поповнився двома російськими мережами автомобільних заправок.

Джерело: Радіо свобода

Новий бізнес Медведчука в Росії

За розслідуванням Радіо свобода, у вересні 2022 року російський нафтовий бізнес, пов'язаний з Віктором Медведчуком, поповнився двома додатковими мережами АЗС на території Липецької, Тюменської та Курганської областей РФ.

Згідно з розслідуванням "Схем" (Радіо Свобода) та проєкту Scanner Project, журналісти з'ясували, що менеджмент компаній, зокрема й ООО «Трейдпроект», яка належить акціонерному товариству «ГК Маркет», взяв під контроль ці мережі АЗС у Росії восени 2022 року.

Повідомляється, що у той самий період власниками “ГК Маркет” стали Тимур Абертасов, який до цього працював у компанії Оксани Марченко “ЮГ Энерго” та директор представництва швейцарської NewCoal Trading, через яку нафтопродукти із заводу Медведчука постачалися у США для ExxonMobil.

До того ж повідомляється, що до “ГК Маркету” увійшла компанія “АТИ” (Алгоритм паливний інтегратор), яка надає брокерські послуги на ринку природного газу, дизелю, бензину, нафти, нафтопродуктів та зріджених вуглеводневих газів. В компанії стверджують, що мають “доступ до всіх товарно-сировинних бірж Росії”.

До прессекретаря Медведчука звернулися за коментарем щодо теми розслідування, однак відповіді не послідувало.

Затримання та арешт Медведчука

В 2021 році Віктору Медведчуку було оголошено підозру у держзраді.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ Медведчук порушив домашній арешт та втік.

У квітні 2022 року його вдалося затримати.

21 вересня Медведчука обміняли на 200 українських полонених військових.

13 січня 2023 року його позбавили депутатського мандата.

23 лютого Суд арештував майно Оксани Марченко, дружини підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Вартість арештованих активів становила понад 5,6 млрд грн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?