Медведчуку вдалося сховати свої літаки від санкцій РНБО — ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Медведчуку вдалося сховати свої літаки від санкцій РНБО — ЗМІ

Медведчуку вдалося сховати свої літаки від санкцій РНБО — ЗМІ
Джерело:  online.ua

У лютому олігарх Віктор Медведчук разом зі своїм найближчим оточенням покроково потрапив під нові санкції Ради національної безпеки та оборони України. Вони зокрема, торкнулися його дружини Оксани Марченко, на яку записаний нафтогазовий бізнес, та народного депутата Тараса Козака, який номінально володів трьома телеканалами. Утім, так званому “куму Володимира Путіна” вдалося вивести з під удару приватні літаки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на розслідування Bihus.

За даними журналістів, РНБО згадала у рішенні три приватні літаки, які номінально знаходяться у власності офшорних компаній. Напередодні ухвалення санкцій їх оперативно перегнали до швейцарського містечка Сент-Галле. Це місто відзначається також тим, що у ньому прописаний бенефіціарний власник частини нафтопроводу, який належав Медведчуку.

Дві з п’яти підсанкційних компаній прямо пов’язані з Медведчуком та Козаком. Обидва вона в різні періоди користувалися всіма літаками.

Власником третьої компанії стала дружина Ігоря Кушніра — це президент будівельного холдингу “Київміськбуд”. Він вважає, що санкції проти нього стали помилкою.

Такої ж думки дотримується бізнесмен Віталій Хомутиннік. Він пов'язаний з четвертою компанією зі списку. П’ята компанія має цікавіші сліди. Перш за все WHPA AVIA LTD зареєстрували на території Віргінських островів, а додаткової інформації про неї майже неможливо знайти. Журналісти стверджують, що компанія пов’язана з близької до неї за назвою WHPA LIMITED, а та своєю чергою має відношення до Ігоря Сєчіна, наближеного до Володимира Путіна очільника “Роснєфті”.

Літаки трьох офшорних юросіб вилетіли до Швейцарії у період з 10 до 21 лютого. Наразі борти перебувають в аеропорту неподалік від Сент-Галену.

Як повідомляв ONLINE.UA, оточення Віктора Медведчука нещодавно втратило фактично всі медіаактиви — через санкції Ради національної оборони та безпеки України. Три телеканали, що були номінально підпорядковані нардепу Тарасу Козаку (а це “112 Україна”, ZIK, NewsOne), заблоковані у країні. Утім, це не завадило людям так званого “кума Володимира Путіна” придбати якимось чином інший телеканал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?