Медведєв намагається залякати Україну сотнями тисяч контрактників
Категорія
Світ
Дата публікації

Медведєв намагається залякати Україну сотнями тисяч контрактників

Медведєв намагається залякати Україну сотнями тисяч контрактників
Джерело:  online.ua

За словами колишнього президента РФ Дмитра Медведєва, з початку 2023 року Міноборони Росії набрало на контракт понад 231 тис. громадян. Окрім того, поплічник Путіна цинічно зазначив, що при цьому систему відбору на службу за контрактом змогли адаптувати до умов війни проти України.

Джерело: росЗМІ

Медведєв озвучив кількість нових контрактників у Росії у 2023 році

Завдання залишається незмінним - зробити службу за контрактом максимально престижною. Для цього за останні місяці було ухвалено організаційні, економічні, соціальні, технологічні рішення. Насамперед вдалося успішно адаптувати систему відбору на службу за контрактом до умов СВО (війни з Україною – ред.), це дає свої результати, - цинічно заявив Медведєв.

Що важливо розуміти, навесні російські пропагандисти писали про те, що Кремль має намір набрати в армію 400 тисяч нових контрактників.

В країні-агресорці стартувала масштабна кампанія з реклами служби за контрактом. Офіційно цієї цифри не називали; ті самі джерела вказували на Медведєва як керівника кампанії.

Для чого Путіну набір контрактників

За словами експертів, набір контрактників мав стати альтернативою примусової мобілізації, яку Путін оголосив ще 21 вересня 2022 року.

Окрім того, у країні-агресорці прийняли чимало законів, які суттєво блокують ухилення громадян від військової служби, зокрема запроваджено реєстр "електронних повісток", які миттєво обмежують призовників у багатьох цивільних правах, зокрема й на виїзд із країни.

Журналісти звертають увагу на те, що цифра у 231 тисячу осіб необов'язково означає, що всі ці люди рекрутовані безпосередньо з цивільного життя: сюди може включатися певна кількість бійців "добровольчих загонів" (інакше кажучи, ПВК "Вагнер"), які погодилися перейти у відання Міноборони.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?