У Генштабі назвали фейком інформацію стосовно тотальної мобілізації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Генштабі назвали фейком інформацію стосовно тотальної мобілізації в Україні

У Генштабі назвали фейком інформацію стосовно тотальної мобілізації в Україні
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Генштабу ЗСУ, інформація про нібито плани мобілізувати 80% чоловіків в Україні є кремлівським фейком, який навмисно поширюється пропагандистами із метою зірвати призов. 

Джерело: Twitter Генштабу ЗСУ

Що відомо про проведення мобілізації в Україні

Українські військові наголошують, що росіяни вкотре проводять інформаційну кампанію для зриву мобілізації в Україні.

У "липових" Telegram-каналах, які маскуються під українські медіа почали поширювати повідомлення про проведення "повної мобілізації" в Україні, під час якої начебто "призвуть 80% чоловіків".

Також у месенджерах та чатах розповсюджують інформацію про "перекриття доріг та вручення повісток усім чоловікам призовного віку".

У Генштабі наголосили, що подібні повідомлення - брехня, яку поширюють, щоб дискредитувати мобілізацію та посіяти паніку серед населення.

Воєнний стан та мобілізація в Україні продовжені до 15 листопада. Мобілізація не припинялася з 24 лютого 2022 року, яких-небудь додаткових умов та рішень щодо збільшення обсягів призову в Україні не розглядали і не ухвалювали.

Українців закликають не довіряти інформації, яка надходить із ненадійних джерел і перевіряти її в офіційних пабліках чи на сайтах держструктур.

Що відомо про зміни у правилах мобілізації

1 серпня діятимуть нововведення у правилах мобілізації, які стосуються військових строкової служби. Вони зможуть за власним бажанням перевестися в категорію мобілізованих. Це можна буде зробити за умови, якщо військовослужбовець під час воєнного стану відслужив від 6 місяців понад встановленого терміну.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?