Медведєв злякався петиції про запровадження ордена Степана Бандери
Категорія
Світ
Дата публікації

Медведєв злякався петиції про запровадження ордена Степана Бандери

Медведєв злякався петиції про запровадження ордена Степана Бандери
Джерело:  online.ua

Поплічник російського диктатора Володимира Путіна та заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медвєдєв опублікував чергову заяву, де назвав українців "нацистами" у відповідь на петицію на сайті президента про запровадження ордену Степана Бандери.

Джерело: Дмитро Медведєв

Медвєдєв відреагував на петицію про орден Бандери

Медвєдєв також заявив, що треба запроваджувати орден не лише Степана Бандери, а й "орден Євгена Коновальця і медаль Романа Шухевича".

Можна порекомендувати німцям створити орден Адольфа Гітлера, а італійцям – орден Беніто Муссоліні. Ну і можна ордени Хорті, Франка, Антонеску та інших європейських союзників Гітлера до купи. А чого соромитись? Якщо прославляти, то всіх європейських нацистів багато. Це тепер основна європейська ідеологія, - заявив він.

Зазначимо, що петиція про запровадження державної нагороди "Орден Степана Бандери" з'явилася на сайті президента 1 травня і наразі майже менше 400 підписів.

Автор петиції пропонує нагороджувати орденом військовослужбовців за проявлений героїзм та мужність при захисті територіальної цілісності України.

Російська пропаганда щодо Степана Бандери

Степан Бандера був одним з лідерів Організації українських націоналістів, куди вступив 1929 року. 1936 року його засудили до довічного ув’язнення у Польщі після вбивства польського міністра внутрішніх справ.

У 1939 році, коли Польща опинилася під окупацією Німеччини та СРСР, Бандера вийшов на волю.

У 1941 році у Львові ОУН оголосила Акт відновлення Української Держави. Вже у липні Бандеру арештували нацисти. Протягом наступних 9 років він перебував у польських та німецьких тюрмах.

Вся родина Бандери у цей час була репресована комуністичною та нацистською владою.

Російська пропаганда постійно зображає Бандеру як нацистського агента попри те, що він провів роки в німецькому концентраційному таборі, а два його брати загинули в Аушвіці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?