Мексика розпочала кампанію з вакцинації підлітків
Категорія
Світ
Дата публікації

Мексика розпочала кампанію з вакцинації підлітків

Мексика розпочала кампанію з вакцинації підлітків
Джерело:  online.ua

Система догляду за дітьми, яка перебувала у скрутному становищі і до кризи, серйозно ослаблена через Covid-19. У невеликому містечку Тескоко на околиці Мехіко притулок імені Сан-Мартіна-де-Порреса скоро не зможе приймати новоприбулих. З літа мальовнича будівля серед кукурудзяних полів прийняла десятки дітей, які втратили батьків через Covid-19. У Мексиці від вірусу загинуло майже 290 тисяч людей.

Джерелo: Le Figaro, Medical Xpress

Країна може стати рекордсменом за кількістю сиріт через пандемію, випередивши Бразилію та Індію, такі дані статистичного дослідження британського журналу The Lancet. За даними Інституту Белісаріо Домінгеса, слідчого органу при сенаті Мексики, майже 250 тисяч дітей втратили батьків, бабусь та дідусів, загалом опікунів за час пандемії.

«У нас були брати та сестри чотирьох дітей віком від 4 до 8 років», - сказала директор притулку, ігуменя Інес де Марія П'єдрас Діас, яка й сама виросла в дитячому будинку з сімома братами і продовжила. "Їх мати померла, а батько ніколи про них не дбав".

Вакцинація мексиканських підлітків з хронічними захворюваннями

Варто зазначити, що, беручи до уваги ситуацію, що склалася, у столиці Мексики відучора почали вакцинацію для підлітків з хронічними захворюваннями. Це стало останнім кроком у кампанії з імунізації в одній із країн, які найбільше постраждали від пандемії.

На початковому етапі уряд Мексики не включив неповнолітніх до свого національного плану імунізації, заявивши, що введення вакцини в ранньому віці може вплинути на імунну систему.

Проте цього місяця суд ухвалив, що політика має бути змінена, щоб неповнолітні віком від 12 до 17 років отримували можливість вакцинації.

Мексика обігнала Україну в антирейтингу COVID-19 лише на три позиції

Зазначимо, поки що в загальному рейтингу країн світу Мексика перебуває на 15 позиції за кількістю хворих та померлих від пандемії. Зокрема, за весь час пандемії там було інфіковано понад 3 мільйони 700 тисяч людей. З них померло 286 тисяч людей.

У загальному рейтингу Мексика обігнала Україну лише на три позиції. За рейтингом смертей за весь час Україна посідає 18-у позицію. Кількість хворих у нашій країні досягла 2 мільйонів 800 тисяч, з них померло 64 тисячі. Фактично, це вчетверо менше, ніж у Мексиці.

Читайте також:

  • У МОЗ назвали кількість померлих від COVID-19 дітей

  • МОЗ підтвердило необхідність бустерної вакцинації в Україні

  • Уряд визначився із датою відсторонення невакцинованих освітян й чиновників

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?