Уряд визначився із датою відсторонення невакцинованих освітян й чиновників
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд визначився із датою відсторонення невакцинованих освітян й чиновників

Уряд визначився із датою відсторонення невакцинованих освітян й чиновників
Джерело:  online.ua

25 жовтня офіційно стало відомо, що Кабінет міністрів України затвердив порядок відсторонення освітян та чиновників, які відмовляться вакцинуватися від коронавірусу. За словами представників уряду, норма почне діяти з 8 листопада.

Джерело: постанова КМУ

Невакцинованих вчителів та чиновників відсторонять від роботи з 8 листопада

Варто звернути увагу на те, що це рішення не поширюється на те тих освітян та чиновників, які мають протипоказання та надали медичний висновок - останніх відстороняти від роботи ніхто не буде.

Окрім того, наголошується, що постанова Кабміну дозволяє керівникам державних органів, підприємств, установ та закладів освіти відстороняти від роботи працівників, які не вакцинувалися без поважної причини.

"На час такого відсторонення оплата праці працівників здійснюється згідно з нормами закону. Відсторонення працівників здійснюється шляхом видання наказу або розпорядження керівника з обов’язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються", –сказано в документі.

Також вказано, що термін відсторонення встановлюється до усунення обставин, які стали його причиною. За словами представників уряду, це означає, що вчителів будуть відстороняти від роботи на час карантину без збереження зарплати.

Як уже згадувалося раніше, МОЗ нещодавно затвердило перелік професій для обов’язкової вакцинації. Згідно з ним, вакцинація проти коронавірусу є обов’язковою для працівників:

  • центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;

  • місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;

  • вишів, коледжів, профтехів та шкіл, у тому числі закладів спеціальних, дошкільної та позашкільної освіти, а також наукових установ.

Враховуючи те, що кількість хворих коронавірусом в Україні стрімко зростає, карантинні обмеження посилюють дедалі більше областей. Цього тижня у червону зону карантину перейдуть ще дві області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?