Соцстрах озвучив кількість медиків на самоізоляції та суми виплат
Категорія
Україна
Дата публікації

Соцстрах озвучив кількість медиків на самоізоляції та суми виплат

Соцстрах озвучив кількість медиків на самоізоляції та суми виплат
Джерело:  online.ua

Від початку пандемії коронавірусу Фонд соціального страхування України прийняв на оплату лікарняні, видані медпрацівникам на суму 27 млн грн. Йдеться насамперед про листки непрацездатності для проходження самоізоляції у випадку підтвердження інфікування.

Джерело: пресреліз фонду соціального страхування

Згідно з даними, вказаними на офіційному сайті Фонду, оплачувану відпустку наразі пройшли 15 тисяч медпрацівників. Найбільше медичних працівників, які з початку пандемії пройшли оплачувану самоізоляцію під меднаглядом, у Житомирській області – 1 680 осіб, місті Києві – 975 осіб, Одеській – 942 особи та Чернігівській області – 910 осіб.

Коли лікар повинен піти на самоізоляцію

Нагадаємо, у ситуації, коли є підозра щодо ймовірного інфікування лікаря внаслідок контактування з пацієнтом, щодо якого підтверджено наявність вірусу COVID-19, медичний працівник проходить самоізоляцію. Вона відбувається під наглядом з боку колег, а заробіток, який лікар втрачає внаслідок перебування на карантині, у повному обсязі компенсує Фонд соціального страхування.

“Фонд компенсує втрачений за час ізоляції від COVID-19 заробіток для працівників всіх професій у розмірі 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу. А для медичних працівників – у розмірі 100%. Дата фінансування допомоги від Фонду залежить від дати подання роботодавцем відповідної заяви-розрахунку”, - йдеться у повідомленні відомства.

Сьогодні Україна знову опинилася у п’ятірці лідерів за поширенням COVID-19 в світі. За минулу добу в світі захворіли коронавірусом 374 тисячі людей. Найбільша кількість підтверджених випадків ковіду в країні зареєстровано в м. Київ та Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій областях.

Загальна статистика COVID-19

Пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 — поточна пандемія, спричинена SARS-CoV-2. Спалах цього захворювання розпочався у грудні 2019 у м. Ухань, Хубей, КНР, коронавірус визнаний ВООЗ пандемією вже 11 березня 2020 року.

Станом на сьогодні інфікованими були 244 мільйони людей по всьому світу. 4 мільйони 961 тисяча померли. Більше 221 тисячі людей - одужали.

В Україні за весь час пандемії захворіли 2,7 мільйонів людей, з них померли – 64 тисячі, 2,3 мільйони одужали.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?