Названі фактори, які підвищують ризик смерті молодих людей від COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названі фактори, які підвищують ризик смерті молодих людей від COVID-19

Названі фактори, які підвищують ризик смерті молодих людей від COVID-19
Джерело:  online.ua

Іноземні медики перерахували захворювання, які підвищують ризик важкого перебігу коронавірусу у пацієнтів до 45 років, а також можуть призвести до летальних наслідків.

Джерело: Mayo Clinic

Медики пояснили, що підвищує ризик смерті молодих людей від COVID-19

Під час проведення дослідження медики уважно проаналізували медичні карти понад 9,8 тисячі пацієнтів, які були госпіталізовані з коронавірусною інфекцією в період з березня по вересень 2020 року.

Вони вирішили зіставити дані про смертність хворих і хронічні захворювання, які були діагностовані до зараження.

Рак – одна з найбільших загроз

За словами науковців, вони виділили 36 різних станів, які мають найсильніший зв'язок з ускладненнями та смертністю при COVID-19.

Наголошується, що у молодих людей до 45 років ключовими факторами ризику були онкологічні захворювання в анамнезі – у таких хворих більш ніж триразова ймовірність смерті.

Не можна не звернути увагу й на інші хвороби, які суттєво зменшують шанси на одужання. Насамперед це хронічні неврологічні розлади, ішемічна хвороба серця, гематологічні та ендокринні захворювання.

"Примітно, що зв'язок онкозахворювань з підвищеним ризиком смертності був виявлений тільки у молодих пацієнтів, у літніх людей вона була значно слабшою. Вчені також дізнались, що COVID-19 становить велику загрозу для людей з психічними захворюваннями, в тому числі на шизофренію, і порушеннями розвитку", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що в результаті дослідження підтвердився також вплив приналежності до раси та етнічних груп: найвищий ризик смертності від коронавірусної інфекції було виявлено в азіатів, хоча в цій групі їх було небагато, всього 4,1%. На другому місці – чорношкірі пацієнти, на третьому – латиноамериканці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?