Жителям “червоних” зон обіцяють підвищені субсидії
Категорія
Україна
Дата публікації

Жителям “червоних” зон обіцяють підвищені субсидії

Жителям “червоних” зон обіцяють підвищені субсидії
Джерело:  online.ua

Українці, які проживають у "червоній" зоні адаптивного карантину, можуть розраховувати на нарахування субсидій на основі збільшення соціальних нормативів на 50%. При цьому не буде враховуватися кількість днів дії карантину зазначеного рівня епідемічної небезпеки на місяць.

Джерело: пресслужба Міністерства соціальної політики України.

"Розрахунок житлових субсидій на період карантину для "червоної" зони проводиться з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів, в межах яких дається субсидія на холодну і гарячу воду, водовідведення, електроенергію та природний газ", – зазначається на офіційному сайті відомства.

Cтандартні соціальні нормативи наступні:

  • холодна вода – 2 кубометри на особу (при наявності гарячої води) і 3,6 кубометра (при відсутності гарячої води);

  • гаряча вода – 1,6 кубометра на одну людину на місяць;

  • водовідведення – 3,6 кубометра на одну людину на місяць;

  • газ – за наявності плити і гарячої води – 3,3 кубометра на одну особу в місяць, за наявності плити й без гарячої води – 5,4 кубометра, за наявності газової плити та газової колонки – 10,5 кубометрів;

  • електроенергія – 70 кВт/год на місяць на сім'ю з однієї людини та додатково 30 кВт/год на місяць на кожного іншого члена сім'ї, але не більше 190 кВт/год на місяць.

Тож у жовтні для домогосподарств у областях з «червоним» рівнем карантинних обмежень розрахунок субсидії на комунальні послуги буде здійснено на збільшені соціальні нормативи, обіцяють в міністерстві.

“Червоні” області України

Зазначимо, що наразі “червоний” рівень епідемічної небезпеки встановлено в 6 областях – Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Одеській,Сумській, Херсонській.

26 жовтня “червоними” також стануть Рівненська та Житомирська області.

Станом на 24 жовтня лише чотири регіони України залишаються в "жовтій" зоні. Це Вінницька, Закарпатська, Кіровоградська та Полтавська області, відповідно до даних МОЗ.

У "помаранчевій" зоні - Івано-Франківська, Волинська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області та місто Київ. Їм загрожує перехід в “червону” зону карантину.

Читайте також:

  • Соцстрах озвучив кількість медиків на самоізоляції та суми виплат.

  • Штрихкод на лоб: в Одесі пройшов мітинг антивакцинаторів.

  • В Одесі в реанімаціях продають місця ковідним пацієнтам за сотні доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?