В Одесі в реанімаціях продають місця ковідним пацієнтам за сотні доларів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Одесі в реанімаціях продають місця ковідним пацієнтам за сотні доларів

В Одесі в реанімаціях продають місця ковідним пацієнтам за сотні доларів
Джерело:  online.ua

Ситуація в медичних закладах Одеси, де приймають хворих на COVID-19, набуває катастрофічних форм. Для пацієнтів не вистачає кисню, а для хворих – місць. Місцеві медіа повідомляють про випадки зловживань в лікарнях. Важким хворим на COVID-19 пропонують заплатити значну суму за місце в реанімації.

Джерело: Одеса INFO.

Окрім низки місцевих ЗМІ, інформацію про платні місця в реанімації підтверджують і волонтери. Водночас назву лікарні не назвали, щоб не виникло проблем у хворих.

"Схема працює так: лікарі дають завищену статистику і "притримують" кілька ліжок у відділенні для особливо платоспроможних хворих", – пише одеський телеграм-канал.

В місті за місце в реанімації пропонують вже до 3 тисяч доларів.

Водночас, бувають випадки, коли родичі пропонують непогані гроші за госпіталізацію, але лікарі відмовляють. Коли місць фізично немає, відключати від кисню хворого не будуть.

Пацієнтів з Одеси возять в районні лікарні

Ковідних хворих з Одеси возять в лікарні в області: у Чорноморськ, Роздільну, Біляївку, Овідіополь. Однак і там місця вже фактично всі зайняті.

"Вчора Біляївка приймала. А в основному ніхто вже не приймає. Ось їх катають туди сюди. І з сатурацією, і критичних не беруть", – розповіло джерело видання.

Реанімація за 100 доларів

Волонтерка, голова благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова на своїй сторінці у Фейсбуці опублікувала скріншот на підтвердження хабарництва. Вона зазначила, що волонтери не змогли знайти місця в лікарні для 86-річної бабусі з низькою сатурацією.

Водночас, іншого важкого пацієнта помістили у лікарню за 100 доларів.

Скріншот Facebook - facebook.com/katherine.nozhevnikova.

За її словами, за місце в реанімації їй особисто родичі хворих пропонували заплатити 1 тисячу доларів.

"Вчора за місце в реанімації пропонували мені 1 тисячу доларів. На моє запитання "ви пропонуєте відключити кого то, та покласти вашого родича? Ви розумієте, що місць реанімаційних немає і там вже в відділеннях чергу з тих, хто лежить в терапіях і чекає", дівчина гірко розплакалася і сказала, що хоче врятувати маму", – зазначила волонтерка.

Нагадаємо, за минулу добу, 23 жовтня, в Україні інфікувалися коронавірусом 20 791 людей. Від ускладнень хвороби померли 386 пацієнтів.

Найбільша кількість нових випадків коронавірусу зареєстрована у Дніпропетровській (2211), Львівській (1509), Харківській (1508), Одеській (1403) і Донецькій (1380) областях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?