На Буковині ввели безпрецендентні карантинні обмеження
Категорія
Україна
Дата публікації

На Буковині ввели безпрецендентні карантинні обмеження

На Буковині ввели безпрецендентні карантинні обмеження
Джерело:  online.ua

У Чернівецькій області, яка наразі перебуває в "помаранчевій" зоні епідемічної небезпеки, з 24 жовтня посилили карантинні обмеження. Відтепер для проїзду в громадському транспорті необхідно мати сертифікат про вакцинацію проти коронавірусу або ПЛР-тест чи експрес-тест. 

Джерело: пресслужба Чернівецької ОДА.

Зазначається, що 23 жовтня обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму засіданні ухвалила дозволити відвідування закладів громадського харчування, культурних, спортивних, розважальних та інших установ лише за наявності COVID-сертифіката, або документу, що свідчить про одужання від COVID-19. Підходить також ПЛР-тест чи експрес-тест, який чинний 72 години.

Такі обмеження застосовуються й щодо громадського транспорту, нерегулярних та регулярних перевезень в межах області.

Крім людей, які мають один із перелічених вище документів, відвідувати установи спортивного профілю можуть тільки спортсмени національних збірних команд України та їхні тренери за умови дотримання санітарних норм.

В Чернівецькій області заборонено проведення культурних масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів тощо.

Нові карантинні обмеження вступили в силу 24 жовтня. Їхнє дотримання перевірятимуть спеціальні групи.

Карантин жорсткіший, ніж в "червоній" зоні

Варто зазначити, що частина цих обмежень відповідають обмеженням "червоної" зони карантину, до показників якої наближається Чернівецька область. Однак деякі з обмежень "червоної" зони у рішенні обласної комісії не вказані (наприклад, щодо закладів освіти), тоді як деякі з зазначених є навіть жорсткішими, ніж передбачені для "червоної" зони карантину (обмеження щодо громадського транспорту).

Нагадаємо, що наразі в “червоній” зоні епідемічної небезпеки перебувають 7 областей – Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Одеська, Сумська, Херсонська та Чернігівська. Із вівторка, 26 жовтня, офіційно перейдуть до “червоної” зони Рівненщина та Миколаївщина.

Читайте також:

  • Україна – в п’ятірці лідерів за поширенням COVID-19.

  • Лікарі розповіли про небезпечну особливість штаму Дельта.

  • Влада Києва визначилася з головними обмеженнями у столиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?