Лікарі розповіли про небезпечну особливість штаму Дельта
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Лікарі розповіли про небезпечну особливість штаму Дельта

Лікарі розповіли про небезпечну особливість штаму Дельта
Джерело:  online.ua

Лікарка-інфекціоністка консультативно-діагностичної поліклініки Житомирської обласної клінічної лікарні, координаторка управління охорони здоров'я Житомирської ОДА Ольга Сахневич звертає увагу на те, що швидкість передачі штаму коронавірусу Дельта значно вища, ніж початкового варіанту з Уханю. За її словами, інфікований новим варіантом COVID-19 може одночасно заразити від 9 до 11 людей.

Джерело: "Укрінформ"

Лікарка назвал нову небезпечну особливість штаму Дельта

Як стверджує українська інфекціоністка, на початку пандемії хворий міг заразити всього до 2 людей, однак через штам Дельта ситуація різко змінилися.

"Цей штам коронавірусу відрізняється від інших тим, що його швидкість розповсюдження значно вища, ніж була в першого "китайського" штаму. Якщо раніше одна хвора людина при спілкуванні могла заразити коронавірусом 1,5 – 2 людини, то при штамі Дельта – вже 9 – 11 людей", – розповіла лікарка.

За її словами, це спровокує стрімке зростання кількості хворих коронавірусом. Ольга Сахневич звернула увагу на те, що саме такий сценарій зараз можна спостерігати у всьому світі.

"Крім того, така швидкість його розповсюдження пов'язана з тим, що рушійною силою поширення коронавірусу будуть якраз діти й підлітки. Щороку на початку епідсезону, коли йде підйом захворюваності на респіраторні захворювання і грип, ми спостерігаємо, що першими хворіють діти. Вони захворіли, принесли хворобу в сім'ї, а потім у другій хвилі в нас хворіють дорослі", – наголосила лікарка.

Варто також нагадати, що очільник МОЗ Віктор Ляшко нещодавно розповів, що у хворих спостерігають різке падіння рівня кисню на 7-8 день після інфікування штамом "Дельта".

“Лікарі-інфекціоністи говорять про певні особливості “Дельти” на території України: інфікована людина може мати симптоми 7-8 днів, а потім сатурація кисню різко падає із 92% до 70%. Таких людей важко витягти, їх підключають до апаратів штучної вентиляції легень”, — підкреслив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?