У МОЗ планують вакцинувати проти коронавірусу дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ планують вакцинувати проти коронавірусу дітей

У МОЗ планують вакцинувати проти коронавірусу дітей
Джерело:  online.ua

В Україні скоро вакцинуватимуть від COVID-19 підлітків від 14 років. Міністерство охорони здоров'я України вже підготувало відповідні документи. Про це заявив начальник головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

Джерело: “Україна 24”.

"Сьогодні є документи щодо вакцинації 18+ і 14+. Розробляються документи відносно дітей-підлітків. Але це буде згодом, тому що триває період оформлення документів – саме цей контингент необхідно вже сьогодні вакцинувати. Документи щодо вакцинації 14+ вже підготовлені Міністерством охорони здоров'я, але це виключно компетенція Міністерства охорони здоров'я впроваджувати дані заходи", - зазначив Рубан.

В Україні зростає кількість госпіталізацій із COVID-19 серед дітей 

Майже у всіх регіонах країни спостерігається суттєве зростання кількості дітей з тяжким перебігом COVID-19, які потребують стаціонарного лікування й кисневої терапії. Уже зафіксували навіть декілька летальних випадків.

На це звернув увагу завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медуніверситету ім. Богомольця Сергій Дубров.

"Якщо при першій-другій хвилях Київська міська дитяча інфекційна лікарня практично стояла порожня, то станом на 12 жовтня її наповненість 53%", - зазначив медик.

Також фахівець повідомив, що наразі у держави є ресурс приблизно 50 тис. ковідних ліжок, у разі необхідності ця кількість може збільшитися до 90 тис.

За даними МОЗ, в Україні від початку вакцинальної кампанії щеплено 7 922 415 людей, з них отримали одну дозу – 7 922 413 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 6 467 945 людей. Загалом зроблено 14 390 358 щеплень. Наразі щеплення від коронавірусу можуть пройти тільки дорослі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?