Pfizer/BioNTech добиваються дозволу ковід-щеплень для дітей
Категорія
Світ
Дата публікації

Pfizer/BioNTech добиваються дозволу ковід-щеплень для дітей

Pfizer/BioNTech добиваються дозволу ковід-щеплень для дітей
Джерело:  online.ua

Виробники вакцини від коронавірусу BioNTech/Pfizer закликають Європейський Союз дозволити ковід-щеплення дітям від 5 до 11 років.

Джерело:  DW

Pfizer/BioNTech просять ЄС дозволити ковід-щеплення для дітей

Згідно з останніми даними, американська фармацевтична компанія Pfizer і її німецька партнерка BioNTech уже передали Європейській агенції з лікарських засобів (EMA) дані дослідження про використання вакцини проти коронавірусу серед дітей у віці від 5 до 11 років. Компанії звернули увагу офіційного Брюсселю на безпечності та ефективності їхньої вакцини для дітей.

Окрім того, представники BioNTech/Pfizer повідомили, що планують отримати від європейського регулятора дозвіл на використання препарату для імунізації дітей віком від 5 років проти коронавірусної інфекції.

"Учасниками дослідження стали 2 268 дітей у віці від 5 до 11 років. Вони, так само, як передбачає вакцинація дорослих і підлітків, отримували дві дози вакцини з інтервалом в 21 день. Дозування для дітей становило 10 мікрограмів, тоді як дорослим вводять 30 мікрограмів препарату. Pfizer/BioNTech уже використовується для вакцинації підлітків від 12 років у багатьох країнах світу, в Україні – в тому числі", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, декілька тижнів тому Pfizer спільно з BioNTech офіційно повідомляли, що дослідження вказують на безпечність вакцини та стійку імунну відповідь, яку вона викликає у дітей від 5 років.

Окрім того, наголошується, що компанії передали ці самі результати досліджень Управлінню з санітарного нагляду за якістю продуктів харчування і медикаментів США, а також попросили про надання екстреного дозволу на використання вакцини для дітей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?