Ласкаво просимо до пекла: волонтерка розповіла про катастрофічну ситуацію з коронавірусом в Харкові
Категорія
Україна
Дата публікації

Ласкаво просимо до пекла: волонтерка розповіла про катастрофічну ситуацію з коронавірусом в Харкові

Ласкаво просимо до пекла: волонтерка розповіла про катастрофічну ситуацію з коронавірусом в Харкові
Джерело:  online.ua

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 у Харкові продовжує стрімко погіршуватися. «Швидкі» не встигають приїжджати на виклик, місць в лікарнях вже немає. Про це пише волонтерка Леся Литвинова, яка займається допомогою ковідним хворим.

Джерело: Facebook Литвинової.

«Три дзвінки з чотирьох із Харкова. Місць немає. Ніде. Ніяких. Швидкі не встигають приїжджати. Іноді банально неможливо додзвонитися. Сатурація 30, сатурація 20, сатурація 30. Ніхто не може допомогти. Ніякі гроші, ніякі зв’язки, ніякі дзвінки. Система не впоралася. Помирати доведеться вдома», – зазначила волонтерка.

Також вона наголосила, що в інших українських містах ситуація не набагато краща – не вистачає місць в реанімаціях, апаратів ШВЛ. Литвинова закликала українців подбати про себе і своїх літніх родичів самостійно.

«Замкніть вдома своїх старих, приносите їм продукти під двері і заберіть ключі від квартири. Думаю, що хтось повинен це сказати вголос. Чому б не я. На них не будуть витрачати ресурс. Вибираючи між вагітною дівчинкою і дідом, виберуть дівчинку», – зазначила жінка.

Вона додала, що зараз необхідно зробити все, щоб не поповнити статистику хворих, – обмежити походи в людні місця, зустрічі зі знайомими, відвідування розважальних центрів і місць громадського харчування.

“Вибачте ті, кому здається, що ми нечемні або недостатньо уважні. У нас немає часу по годині всім пояснювати, що робити. Можу допомогти – сказала алгоритм. Не можу – вибачте, вам не пощастило. Можете проклинати, якщо полегшає. Ласкаво просимо до Пекла…” – пише Литвинова.

Коронавірусна статистика

Нагадаємо, станом на 17 жовтня, в Україні зафіксовано 11288 нових підтверджених випадків Covid-19. З них у дітей – 1086, медпрацівників – 154. Також за минулу добу госпіталізовано – 4747 осіб, летальних випадків – 219, одужало – 3541 особа.

В Харківській області за минулу добу зареєстровано 948 нових хворих, померли - 23 пацієнти.

Читайте також:

  • У МОЗ планують вакцинувати проти коронавірусу дітей.

  • Ляшко прокоментував ймовірність бустерної вакцинації в Україні.

  • Червона зона карантину пошириться на 4 області: які обмеження передбачені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?