Червона зона карантину пошириться на 4 області: які обмеження передбачені
Категорія
Україна
Дата публікації

Червона зона карантину пошириться на 4 області: які обмеження передбачені

Червона зона карантину пошириться на 4 області: які обмеження передбачені
Джерело:  online.ua

“Червону зону” карантину в Україні поширять одразу на чотири області - Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку та Одеську - вже з понеділка, 18 жовтня.

Джерело: міністр Кабміну Олег Немчінов

За словами посадовця, у п’ятницю, 15 жовтня, відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, згідно з підсумками якого було ухвалено відповідне рішення.

“Встановити з 00 години 00 хвилин 18 жовтня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Запорізької, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей”, - говориться у повідомленні міністра.

Передбачається, що в цих регіонах автоматично буде впроваджено “червоний” рівень обмежень. Він передбачає роботу громадських закладів таким чином, що відвідувачі разом з персоналом мають пройти повний курс вакцинації. Йдеться про:

  • кінотеатри;

  • кафе;

  • ресторани;

  • спортзали;

  • ТРЦ;

  • театр.

Також рішення стосується масових заходів (окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів, історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеознімання).

Одночасно з цим рішення торкнеться функціонування освітніх закладів. Вони зможуть повноцінно працювати у “червоній” зоні виключно за умови вакцинації всього персоналу на 100%. Інший сценарій передбачає переведення навчання у дистанційний формат.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко уточнив, що єдиною протидією разом з обмеженнями залишається вакцинація.

“Наразі ми маємо два ефективні шляхи протидії поширенню коронавірусної хвороби – вакцинація та карантинні обмеження. Але в нас чомусь продовжують нехтувати можливістю зробити щеплення, тому єдиний вихід для запобігання колапсу медичної системи – запровадження карантинних обмежень.

Вкотре наголошую: сьогодні на реанімаційних ліжках немає жодного вакцинованого. Щеплення дозволяє уникнути тяжкого перебігу хвороби, наразі 97% госпіталізованих із коронавірусною хворобою не були вакцинованими. Збільшення кількості вакцинованих осіб дозволить регіону пройти хвилю без впровадження додаткових карантинних обмежень”, - наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?