Влада Києва ухвалила нове рішення про канікули у школах через коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада Києва ухвалила нове рішення про канікули у школах через коронавірус

Влада Києва ухвалила нове рішення про канікули у школах через коронавірус
Джерело:  online.ua

У Київській державній міській адміністрації уточнили позицію щодо перенесення дату початку шкільних канікул у столичних освітніх закладах на тлі потужного спалаху коронавірусу COVID-19.

Джерело: КМДА

За словами заступника голови мерії Валентина Мондриївського, школярі розпочнуть канікули відповідно попередньому графіку - з 25 жовтня.

“Причин для дострокового початку осінніх канікул немає. Наразі в школах Києва на Covid-19 хворіє трохи більше ніж 800 учнів, а це менше ніж 0,3% від загальної кількості столичних школярів. Крім того, у всіх закладах освіти вже вакциновано понад 86% працівників, що є однією з основних умов очної роботи. Враховуючи темпи вакцинації, вже до кінця жовтня ми вакцинуємо практично 100% співробітників”, - уточнив посадовець.

Він наголосив, що станом на середу, 13 жовтня, майже у всіх закладах освіти працює система опалення, а за вихідні до опалювальної системи підключать всі без виключення об’єкти - їх загальна кількість сягає понад 900.

“Мондриївський додав, що такий крок – це в першу чергу, турбота про організацію якісного освітнього процесу для школярів та підтримка тих родин, де у батьків немає можливості залишати дітей вдома через необхідність ходити на роботу… Відповідно до рішення Кабміну, освітній процес не має зупинятися навіть у тих регіонах, які потрапили до червоної зони, але за умови 100 відсоткової вакцинації працівників закладу освіти”, - додали в мерії.

Коронавірус у школах України

В Україні невакцинованих від COVID-19 працівників освітніх закладів не допускатимуть до роботи. Відсторонення розпочнеться вже з листопада - це підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонує Міністерству освіти та науки розіслати рекомендований лист держадміністраціям з пропозицією перенести початок канікул в школах з 25 жовтня на 18 жовтня. Це пов’язано зі стрімким зростанням захворюваності на Covid-19.

Утім, безпосередньо в Києві відповідного рішення не ухвалено.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?