Невакцинованих вчителів позбавлять роботи вже в листопаді - МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Невакцинованих вчителів позбавлять роботи вже в листопаді - МОЗ

Невакцинованих вчителів позбавлять роботи вже в листопаді - МОЗ
Джерело:  online.ua

В Україні невакцинованих від COVID-19 працівників освітніх закладів не допускатимуть до роботи. Відсторонення розпочнеться вже з листопада цього року, заявляють в Міністерстві охорони здоров’я.

Джерело: пресслужба МОЗ.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко наголосив, що якщо до листопада співробітники сфери освіти не матимуть щеплення проти Covid-19, то будуть відсторонені від роботи на період карантину без збереження заробітної плати.

«Вакцинація для освітян є можливістю не лише продовжувати працювати та надавати якісні знання учням. У першу чергу йдеться про захист свого життя та здоров’я, безпеку дітей», – зазначив міністр.

МОЗ радить школам піти на канікули

Також Ляшко повідомив, що Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонує Міністерству освіти і науки розіслати рекомендований лист держадміністраціям з пропозицією перенести початок канікул в школах з 25 жовтня на 18 жовтня. Це пов’язано із стрімким зростанням захворюваності на Covid-19.

“Ситуація з захворюваністю на коронавірусну хворобу погіршується, зокрема, кожного дня у сотень дітей виявляють COVID-19, а тисячі учнів разом із вчителями відправляють на ізоляцію через виявлені випадки COVID-19. Достроковий початок канікул для школярів дозволить вплинути на поширення коронавірусної хвороби шляхом зменшення активності громадян та кількості не обов'язкових соціальних контактів”, – пояснив міністр.

Зазначимо, що станом на 13 жовтня 2021 року в Україні зафіксовано 16 309 нових випадків COVID-19. Зокрема, захворіли 1 588 дітей та 288 медпрацівників. Загальна кількість хворих зпочатку пандемії сягнула 2 578 394 осіб.

Читайте також:

  • В одній з областей України вводять “червоний” рівень епідемічної небезпеки.

  • Кабмін посилив обмеження для пасажирських перевезень між областями — як змінилися правила.

  • Ляшко назвав особливості штаму коронавірусу Дельта в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?