В одній з областей України вводять “червоний” рівень епідемічної небезпеки
Категорія
Україна
Дата публікації

В одній з областей України вводять “червоний” рівень епідемічної небезпеки

В одній з областей України вводять “червоний” рівень епідемічної небезпеки
Джерело:  online.ua

Херсонська область з 15 жовтня переходить у "червону" зону епідемічної небезпеки через значні темпи поширення COVID-19. Таке рішення було прийняте під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у вівторок, 12 жовтня.

Джерело: Telegram-канал міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова.

“За результатами Державна комісія вирішила встановити:

- з 00 години 00 хвилин 15 жовтня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Херсонської області, та застосувати на території Херсонської області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “червоного” рівня епідемічної небезпеки”, - зазначив Немчінов.

Які карантинні обмеження діятимуть на Херсонщині

За даними МОЗ, у разі введення "червоного" рівня епіднебезпеки заклади освіти працюватимуть лише в тому випадку, якщо 100% працівників мають "зелений" COVID-сертифікат.

Водночас обмеження “червоної зони” не будуть застосовуватися в різних закладах за умови наявності в усіх відвідувачів, працівників та організаторів COVID-сертифікатів. Це стосується відвідувачів та працівників кінотеатрів, театрів, музеїв, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів.

Зазначимо, високий рівень захворюваності на коронавірусну хворобу та госпіталізацій спостерігаються в низці українських областей. Так, станом на 12 жовтня 15 областей перейшли в "помаранчеву" зону епідемічної небезпеки. Наразі “помаранчеві” Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Луганська, Львівська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області.

Нагадаємо, 20 вересня Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня 2021 року.

Читайте також:

  • В Україні з’являться відеокамери для контролю за дотриманням маскового режиму.

  • Ляшко назвав особливості штаму коронавірусу Дельта в Україні.

  • Моторошне відео з ковідної лікарні Донецька з'явилося в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?