Ляшко назвав особливості штаму коронавірусу Дельта в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Ляшко назвав особливості штаму коронавірусу Дельта в Україні

Ляшко назвав особливості штаму коронавірусу Дельта в Україні
Джерело:  online.ua

Більшість нових випадків COVID-19 в Україні наразі припадають на штам коронавірусу "Дельта". Для нього характерні такі типові симптоми захворювання, як головний біль, лихоманка, нежить, біль у горлі. Однак лікарі фіксують небезпечні специфічні симптоми у пацієнтів, інфікованих цим штамом, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Джерело: інтерв’ю виданню “Голос Америки”.

Глава МОЗ заявив, що у хворих спостерігають різке падіння рівня кисню на 7-8 день після інфікування штамом "Дельта".

“Лікарі-інфекціоністи говорять про певні особливості “Дельти” на території України: інфікована людина може мати симптоми 7-8 днів, а потім сатурація кисню різко падає із 92% до 70%. Таких людей важко витягти, їх підключають до апаратів штучної вентиляції легень”, - сказав Ляшко.

Коронавірус в Україні

За словами міністра, показники захворюваності на COVID-19 в країні вже наблизились до показників осені минулого року.

Нова хвиля епідемії почалася раніше, ніж очікували фахівці та представники міністерства. Так, в МОЗ прогнозували спалах захворюваності не раніше жовтня-листопада. Сьогодні в Україні щодня реєструють по 16-17 000 нових випадків COVID-19.

“Це високі показники захворюваності”, - зауважив міністр.

При цьому в Україні зростає також і кількість госпіталізацій.

Найбільше хворіють на COVID-19 у великих містах – Одесі, Запоріжжі, Дніпрі, Харкові, а також в Сумській, Донецькій та Житомирській областях.

Зазначимо, що за даними ВООЗ та амерканського CDC (центру з контролю та профілактики захворювань), в США та Європі штам коронавірусу “Дельта” теж переважає над усіма іншими штамами. Коронавірус продовжує мутувати і з’являються нові варіанти, але поки що вони не мають суттєвого впливу на загальну епідемічну картину.

Попри значне зростання захворюваності, Євросоюз поки що залишає Україну в “зеленому списку держав”. Відповідні рекомендації були опубліковані на сайті Ради ЄС 8 жовтня. Тож наразі Україна знаходиться в списку держав, громадяни яких можуть подорожувати до ЄС без додаткових коронавірусних обмежень. Список знову мають переглянути через 14 днів.

Читайте також:

  • МОЗ розширить перелік професій з обов’язковою COVID-вакцинацією.

  • Вчені знайшли нульового пацієнта пандемії коронавірусу.

  • МОЗ вказало на російський слід у темпах вакцинації в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?