МОЗ вказало на російський слід у темпах вакцинації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ вказало на російський слід у темпах вакцинації в Україні

МОЗ вказало на російський слід у темпах вакцинації в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я звернули увагу на те, як російські спецслужби саботують темпи вакцинації проти коронавірусу в Україні, що зумовило відставання від інших європейських країн у цьому напрямку.

Джерело: Голос Америки

За словами міністра Віктора Ляшка, станом на середину жовтня близько 20% дорослого населення наразі вакцинувалися принаймні однією дозою відповідного препарату. Йдеться про понад 13 мільйонів щеплень від початку кампанії з вакцинації у лютому.

“Вакцина у нас є, спроможності системи охорони здоров’я також є. Але російська пропаганда, яка розганяє фейки на території нашої країни, не дозволяє нам рухатись такими темпами, як інші європейські держави. У нас гібридна війна, і нам доводиться воювати на всі фронти. Але, я думаю, що ми справимось”, - наголосив він.

Ляшко про нову хвилю коронавірусу

Міністр звернув увагу на те, яким чином змінюється динаміка щодо захворюваності цієї осени. Спочатку у відомстві було стійке переконання про те, що ситуація розвиватиметься аналогічно до 2020 року в цей період.

“Але зараз ми бачимо, що Чернівецька область, яка найперша “загорілась” в новій хвилі, вже стабілізувалася. А от східні та південні області дають приріст”, - сказав міністр. - “Зокрема, Херсонщина, яка дві хвилі пройшла, не виходячи із жовтого рівня, навіть у помаранчевий не потрапляла... Зараз вона одна із перших, яка може наблизитись до червоного рівня”, - уточнив посадовець.

Одночасно з цим у МОЗ зауважили, що новий стрибок захворюваності стався раніше, ніж в уряді цього очікували та прогнозували. Станом на середину жовтня нова хвиля вже наблизилася до пікових показників 2020 року.

“Це високі показники захворюваності… Нова циркуляція вірусу, яка і призвела до цієї хвилі, передусім шукає імунонезахищених людей - тобто тих, хто не перехворів на COVID-19, або тих, хто не вакцинований”, - стверджує Ляшко.

Вже багато днів кількість добових нових випадків коливається близько 10 тисяч - це показники попередньої хвилі, яка навесні призвела до жорсткого посилення карантину.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?