В Україні з’являться відеокамери для контролю за дотриманням маскового режиму
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні з’являться відеокамери для контролю за дотриманням маскового режиму

В Україні з’являться відеокамери для контролю за дотриманням маскового режиму
Джерело:  online.ua

Вже цього листопада у двох найбільших містах України запрацюють відеокамери для контролю за дотриманням маскового режиму та соціальної дистанції: перші такі камери у рамках пілотного проєкту з'являться у Києві та в Харкові або в Дніпрі. Про це повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін.

Джерело: ТСН.ua

"Завдяки встановленню відеокамер буде відбуватися деперсоналізована оцінка умовного відсотку дотримання протиепідеміологічних норм.Тобто в автоматичному режимі зчитується кількість людей, які проходять вздовж камери або зони її дії, і скільки з них у масках, скільки дотримуються дистанції. Зараз вже розроблені повні комплекти документів для проведення біоетичної експертизи та встановлення таких камер” – заявив він.

Пілотний варіант мають запустити не раніше, аніж 1 листопада цього року. І перші результати вже зможемо отримати за два тижні. Чиновник додав, що підтримане МОЗ пілотне дослідження було ініціативою ВООЗ в Україні.

Головний санлікар наголосив, що за умови використання такої системи не будуть ідентифікувати людей, зберігати персональні чи конфіденційні дані, навіть плівку з записом не зберігатимуть.

"Ця система і це програмне забезпечення дозволяє нам в автоматичному режимі показувати дотримання чи недотримання, або типу недотримання протиепідеміологічних вимог", – висловився Ігор Кузін.

На уточнювальне запитання, яке покарання чекає на порушників, Кузін відповів:

 "М'яко кажучи, це пілот із відстеження загального відсотку протиепідеміологічних вимог".

Він нагадав, що для людей, які порушують протиепідеміологічні вимоги, діє відповідна стаття в адміністративному кодексі Україні і передбачене покарання, зокрема, за відсутність масок у закритому приміщенні.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що керівництво Міністерства охорони здоров’я має намір розширити перелік професій, для яких вакцинація від коронавірусу є умовою допуску до робочого місця.

"Надалі до переліку професій, для яких вакцинація є умовою допуску до робочого місця, планують внести усіх працівників державних установ, організацій та підприємств, соціальних працівників та співробітників поштових послуг", — наголосив очільник комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?