У МОЗ нагадали про важливі заходи безпеки щодо коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ нагадали про важливі заходи безпеки щодо коронавірусу

У МОЗ нагадали про важливі заходи безпеки щодо коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я нагадали про найважливіші правила, які досі чинні в Україні на тлі пандемії коронавірусу COVID-19 - перш за все у відомстві закликали громадян носити маски у замкнених просторах чи на публічних заходах.

Джерело: МОЗ

За оприлюдненими даними, носити маску необхідно навіть після проходження повного курсу вакцинації - навіть попри небажання одягати її. Наразі саме цей засіб - найбільш важливий для запобігання поширенню інфекції.

“Маски захищають здорових людей від інфікованих. Йдеться як про хворих на COVID-19 із вираженими симптомами, так і тих, хто безсимптомно переносить хворобу. Тому використання маски – це турбота не лише про себе, а й про тих, кого ненароком можна інфікувати коронавірусною хворобою”, - наголосили в МОЗ.

Іншою причиною у відомстві вказали неможливість досягнути так званого колективного захисту від коронавірусу, тож існує надалі ризик інфікуватися. Також саме у поєднанні з вакцинацією маски можуть реально допомогти у стримуванні поширення нових більш заразних штамів, зокрема “дельти”.

Також у МОЗ нагадали головні правила використання масок, які будуть важливі вожному громадянину:

  • маску потрібно одягати чистими руками, а перед цим варто руки помити з милом чи очистити розчином для рук на спиртовій основі;

  • маски не правильно використовувати повторно, а ті захисні та медичні маски, які мають пошкодження, не належать саме вам, також не варто одягати;

  • правильно одягнена маска закриває ніс та рот, між обличчям та засобом не має бути щілин, але водночас вона повинна давати змогу вільно дихати;

  • знімати медичну маску варто без дотику до її передньої частини;

  • змінювати медичні маски варто кожні дві години, або тоді, коли вони стали вологими чи ж забруднились;

  • викидати використані маски варто у закриті контейнери.

“Використання масок – правило, якого мають неухильно дотримуватись всі, хто перебуває у громадських місцях, великих скупченнях людей, транспорті, хворіє або перебуває разом із хворими”, - резюмували в МОЗ.

Наразі вся Україна знаходиться за рішенням уряду в “жовтій” зоні адаптивного карантину. Передбачається, що пік захворюваності через нову хвилю станеться наприкінці жовтня чи у листопаді.

Читайте:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?