Кабмін попередив про перехід окремих областей у червону зону карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін попередив про перехід окремих областей у червону зону карантину

Кабмін попередив про перехід окремих областей у червону зону карантину
Джерело:  online.ua

В українському уряді у середу, 6 жовтня, виступили з попередженням щодо ймовірного погіршення ситуації з коронавірусом COVID-19 - наразі вже декілька регіонів країни ризикують опинитися одразу у “червоній зоні” карантину.

Джерело: прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram

За його словами, такий крок передбачувано означає посилення обмежень щодо відвідування різних закладів.

“Це означає, що кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, лише якщо 100% працівників закладу і 100% відвідувачів повністю вакциновані. Бізнес має сам перевіряти наявність відповідних сертифікатів про вакцинацію. І ми просимо підприємців поставитися до цього відповідально”, - уточнив голова уряду.

Він нагадав, що правоохоронні органи та повноважні органи володіють спеціальним софтом, завдяки якому триватимуть перевірки щодо відвідувачів та наявності в них COVID-сертифікатів.

“У “червоній” зоні карантину заклади освіти працюватимуть офлайн, лише якщо 100% працівників пройшли повний курс вакцинації. Дитячі садочки та 1-4 класи школи продовжать працювати у звичайному, очному форматі… На початок цього тижня майже 81% працівників шкіл щепилися принаймні однією дозою. Це дозволяє більшості таких закладів освіти працювати у звичайному режимі в “жовтій” зоні. Ми вдячні українським педагогам за таке відповідальне ставлення до безпеки освітнього простору та безпеки всієї країни”, - резюмував Шмигаль.

Карантин в Україні

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, пік захворюваності очікується у відомстві приблизно наприкінці жовтня. Це також буде безпосередньо пов’язано зі штамом “Дельта”. Утім, система охорони здоров’я готова забезпечити прямо зараз 80 тисяч ліжок для лікування хворих з відповідним діагнозом.

На систему охорони здоров’я попри усю підготовленість чекає надзвичайне навантаження.

“Ми сьогодні знаходимося у середині епідемії. Пік ще буде попереду”, — додав секретар РНБО.

Відповідно висновків експертів стосовно поширення штаму коронавірусу “Дельта”, пік настане вже наприкінці поточного місяця. Це своєю чергою призведе до ухвалення рішень стосовно режиму роботи шкіл, а також інших установ, зокрема й освітніх.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?