В РНБО дали власний прогноз про пік хвилі коронавірусу — він гірший за очікування МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

В РНБО дали власний прогноз про пік хвилі коронавірусу — він гірший за очікування МОЗ

В РНБО дали власний прогноз про пік хвилі коронавірусу — він гірший за очікування МОЗ
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов виступив з новим прогнозом щодо поширення коронавірусу в Україні відповідно розвитку нової хвилі захворюваності.

Джерело: УНІАН

За словами посадовця, який брав участь у презентації інформаційно-аналітичної системи “СОТА”, пік захворюваності очікується у відомстві приблизно наприкінці жовтня. Це також буде безпосередньо пов’язано зі штамом “Дельта”.

Утім, система охорони здоров’я готова забезпечити прямо зараз 80 тисяч ліжок для лікування хворих з відповідним діагнозом.

“За нашими прогнозами, пік захворюваності ми очікуємо на кінець цього місяця - початок наступного місяця. Ми вважаємо, що загальна кількість хворих, які одномоментно будуть знаходитись на цих ліжках, буде на рівні 50-55 тисяч чоловік”, - уточнив Данілов.

На систему охорони здоров’я попри усю підготовленість чекає надзвичайне навантаження.

“Ми сьогодні знаходимося у середині епідемії. Пік ще буде попереду”, - додав секретар РНБО.

Відповідно висновків експертів стосовно поширення штаму коронавірусу “Дельта”, пік настане вже наприкінці поточного місяця. Це своєю чергою призведе до ухвалення рішень стосовно режиму роботи шкіл, а також інших установ, зокрема й освітніх.

Водночас Данілов звернув увагу на “невдячність” спроб виступати з точними прогнозами про подолання вірусу. Він лише додав, що разом із дорослими необхідно берегти дітей, які мають вразливість перед “Дельтою”.

“Батьки мають розуміти, що цей штам "Дельта" вражає більше дітей, ніж штами, які були до цього… Коли це закінчиться? Є різні прогнози. Є прогноз, що це може закінчитися на початок літа наступного року, але це така річ, що прогнози є абсолютно невдячними”, - уточнив секретар.

Він лише резюмував, що попри небезпеку система охорони здоров’я наразі підготовлена краще за період, в який пандемія лише розгорталася.

Прогноз МОЗ про коронавірус

Висновки міністерства були більш позитивними та вказували на пікову ситуацію з коронавірусом лише у листопаді.

“Всі прогнози показують стрімке зростання захворюваності в листопаді і переповнену систему охорони здоров’я. ВООЗ спільно з Національною службою здоров’я України розробила три можливих сценарії розвитку подій: оптимістичний, песимістичний і помірний, по якому ми зараз якраз рухаємося, але ситуація може швидко змінюватися”, - стверджували у відомстві нещодавно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?