В КМДА допустили суворі карантинні обмеження з QR-кодом вакцинації
Категорія
Україна
Дата публікації

В КМДА допустили суворі карантинні обмеження з QR-кодом вакцинації

В КМДА допустили суворі карантинні обмеження з QR-кодом вакцинації
Джерело:  online.ua

Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко допустив введення у столиці доступу до закладів чи масових заходів за QR-кодом, що буде доступний після повного курсу вакцинації.

Джерело: РБК-Україна

За словами мера, йдеться про використання досвіду інших країн у подоланні захворюваності на коронавірус.

“Наприклад, коли тільки при наявності QR-коду про вакцинацію людина зможе бути присутньою на масових заходах, ходити в кафе і ресторани, в місця, де є ймовірність близького контакту з великою кількістю людей і поширення інфекції. Ми розглядаємо такі варіанти обмежень”, - уточнив Кличко.

Він додав, що обмеження можуть торкнутися таким чином проїзду у громадському транспорті.

“Але, підкреслю, це на рівні ідей поки - варіанти, які розглядаються… Але в разі різкого погіршення ситуації - для того, щоб не вводити повний локдаун, як це було в минулому році, ми розглядаємо різні можливі гібридні обмеження, які зараз використовують деякі країни”, - резюмував столичний голова.

Коронавірус у Києві та Україні

В українській столиці станом на ранок у вівторок, 5 жовтня, виявили вже 560 нових випадків коронавірусу, що говорить про стрімке поширення інфекції у столиці. Особисто Кличко вже не вперше згадує потенційні обмеження для громадян, які не мають сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусу. На початку жовтня звернув увагу на те, що досі чимало українських громадян залишаються невакцинованими. У зв’язку з цим, у разі посилення карантину, – можливі жорсткі умови для невакцинованих.

Насамперед йдеться про те, що громадський транспорт, або ж заклади громадського харчування можуть бути доступними лише для осіб, які щепилися проти COVID-19. Оскільки наразі у столиці "великий відсоток людей невакцинованих ще залишається".

Станом на 5 жовтня в цілому по Україні провели вже понад 7 мільйонів перших щеплень, а всього вакцинували майже 6 мільйонів громадян.

“100 331 людину вакциновано проти COVID-19 за минулу добу 4 жовтня 2021 року. Одну дозу отримали 51 472 людини, повністю імунізовані - 48 859 людей”, - уточнили в Міністерстві охорони здоров'я.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?