Кличко розповів про обмеження при посиленні карантину в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко розповів про обмеження при посиленні карантину в Києві

Кличко розповів про обмеження при посиленні карантину в Києві
Джерело:  online.ua

2 жовтня мер української столиці Віталій Кличко офіційно попередив, що у разі посилення карантину у Києві влада запровадить жорсткіші умови для невакцинованих громадян. За його словами, може бути введена заборона відвідувати заклади громадського харчування або навіть громадський транспорт.

Джерело: програма "Свобода слова Савіка Шустера"

Мер назвав можливі обмеження при посиленні карантину в Києві

Віталій Кличко звернув увагу на те, що досі чимало українських громадня залишаються невакцинованими. У зв'язку з цим, у разі посилення карантину, – можливі жорсткі умови для невакцинованих.

Насамперед йдеться про те, що громадський транспорт, або ж заклади громадського харчування можуть бути доступними лише для осіб, які щепилися проти COVID-19. Оскільки наразі у столиці "великий відсоток людей невакцинованих ще залишається".

"Якщо будемо переходити до більш жорстких умов (карантину – ред.), то: хочете користуватися громадським транспортом, вибачте, але без вакцинації ви цього не зможете зробити. Хочете піти у громадські заклади – цього теж не можна", - заявив мер Києва.

За словами Віталія Кличка, це "турбота про найважливіше – здоров'я людей".

Що відомо про ситуацію з коронавірусом у Києві

Згідно з останніми даними, протягом минулої доби, 1 жовтня, в українській столиці зафіксували нових 534 хворих на коронавірус. Одужали – 138 осіб. Не вдалося врятувати 22 людини.

Станом на 1 жовтня у Києві коефіцієнт виявлення випадків інфікування – 4,3%. Варто звернути увагу на те, що це перевищує допустимі показники зеленої зони й відповідає жовтій зоні карантину.

У місті загалом за час пандемії, підтверджене захворювання у 235 596 людей, померли від коронавірусу – 5 428, а одужали – 221 376 людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?