Тисячі шкіл не досягли необхідного показника вакцинації – МОЗ назвало цифру
Категорія
Україна
Дата публікації

Тисячі шкіл не досягли необхідного показника вакцинації – МОЗ назвало цифру

Тисячі шкіл не досягли необхідного показника вакцинації – МОЗ назвало цифру
Джерело:  online.ua

Глава МОЗ Віктор Ляшко констатував, що майже шість тисяч шкіл ще не досягли показника вакцинації своїх співробітників проти COVID-19, рекомендованого урядом. Про це він заявив під час чергового засідання Кабінету міністрів.

Джерело: Укрінформ

"За даними, які ми зібрали з регіонів, біля 6 тисяч закладів освіти ще не досягли показника щеплення своїх працівників проти COVID-19, який рекомендований урядом. Вакцинальна кампанія триває, і МОЗ закликає всіх, зокрема і працівників сфери освіти, щепитися проти коронавірусної хвороби", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що навчання в офлайн-режимі для міст з ‘”червоної зони” буде можливим лише в тих закладах, де все працівники отримали обидві дози вакцини.

«Перебуваючи у «жовтій» зоні епіднебезпеки понад 900 шкіл досягли 100-відсоткового охоплення співробітників вакцинацією хоча б однією дозою вакцини. Відповідно, отримавши повний курс вакцини, вони завершать повний курс вакцинації і зможуть працювати навіть у разі впровадження «червоного» рівня епіднебезпеки», – сказав Ляшко на засіданні уряду.

Перехід у “жовту зону”

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Україна перейшла у «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Зважаючи на це, уряд дещо оновив умови карантину для освітніх закладів .
Згідно з правилами, затвердженими Кабміном, відвідування таких закладів дозволяється лише у випадку вакцинації не менше ніж 80% персоналу. При цьому кожен із вакцинованих повинен мати при собі бодай один з переліку обов’язкових документів про вакцинацію або довідку про нещодавнє перенесення хвороби.

У випадку, якщо менше 80% працівників закладу освіти вакциновані або перехворіли, навчання переходить в онлайн-режим, з використанням технологій дистанційного навчання, повідомили у МОН.
Варто зазначити, що уряд скасував умову про наявність 80% вакцинованого персоналу для закладів дошкільної освіти, 1-4 класів закладів загальної середньої освіти і спеціальних шкіл. Причиною називають те, що для наймолодших категорій дітей тривале дистанційне навчання може завдати непоправних прогалин в освітньому процесі.

Нагадаємо, станом на 28 вересня в Україні зафіксували 6 552 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 574, медпрацівників – 165). Загальна кількість хворих уже налічує 2 401 956 осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?