У МОЗ озвучили прогноз щодо нового піку захворюваності на коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ озвучили прогноз щодо нового піку захворюваності на коронавірус

У МОЗ озвучили прогноз щодо нового піку захворюваності на коронавірус
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я виступили з новим прогнозом щодо захворюваності на коронавірус COVID-19 - головний санітарний лікар Ігор Кузін уточнив, що новий пік станеться у листопаді.

Джерело: РБК-Україна

За словами посадовці, епідемічна ситуація може погіршитися вже у жовтні у разі стрімкого зростання кількості нових випадків.

“Раніше ми, дійсно, вважали, що піковий рівень навантаження на систему охорони здоров'я припаде на листопад-грудень цього року. Зараз ми бачимо, що майже за всіма прогнозами такі пікові навантаження можуть бути раніше… Те, що ми бачимо точно, - пікові навантаження будуть однозначно припадати на листопад. Але чи будуть вони зачіпати жовтень, чи будуть відтягуватися на грудень - поки сказати важко”, - наголосив він.

Кузін пояснив, що оцінка стосовно точного періоду загострення епідемії вкрай важка, оскільки ситуація може змінитися дуже швидко. Відтягнути пікові навантаження можна завдяки імунізації населення проти інфекції.

“Потрібно вибрати собі пункт щеплення, вибрати той препарат, яким хочете щепитись, і провакцинуватись. Зараз МОЗ максимально скоротило інтервали введення між двома дозами вакцини. Це зроблено для того, щоби якомога більше людей було охоплено щепленнями саме до початку епідемічного підйому захворюваності”, - наголосив санітарний лікар.

Коронавірус в Україні

Раніше міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що в Україні для окремих груп людей може бути запроваджена примусова вакцинація.

“Сьогодні вакцина доступна для всіх і вакцинація є добровільною. Питання введення категорій професій, для яких вакцинація від коронавірусу буде обов’язкова, розглядається”, - уточнив він.

Одночасно з цим буде введено певні ініціативи для посиленого покарання за підробку сертифікатів щодо вакцинації.

“Зараз проходять спецоперації МВС, Нацполіції, СБУ. Якщо хтось з медпрацівників буде задіяний у цій сфері, не сподівайтеся ні на яку підтримку Міністерства охорони здоров’я. Не можна дискредитувати кампанію по вакцинації, бо потім з цими липовими довідками люди потраплять до реанімації і будуть показувати нам, що їх вакцинація не захищає. Цього ми не допустимо”, - резюмував міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?