Вчені пояснили, яка дієта знижує ризик захворіти COVID-19 на 40%
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені пояснили, яка дієта знижує ризик захворіти COVID-19 на 40%

Вчені пояснили, яка дієта знижує ризик захворіти COVID-19 на 40%
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені дійшли висновку, що регулярне споживання фруктів і овочів суттєво зменшує ризик захворіти на коронавірус або отримати важкі ускладнення в результаті хвороби. Це також підтвердили спостереження за мешканцями США і Великої Британії.

Джерело: The Harvard Gazette

Рослинна дієта може вберегти від коронавірусу - дослідження

Науковцям довелося проаналізувати інформацію майже про 593 тисячі людей. Усі вони розповідали про своє харчування у різних дослідженнях ще до початку пандемії коронавірусу.

"З березня по грудень 2020 року серед учасників виявили 32 тисячі хворих на COVID-19. Для того, аби зв'язати вплив дієти на ризики COVID-19, вчені розробили шкалу рослинного харчування. Шкала враховувала якість раціону, в якому особлива увага приділялася споживанню фруктів і овочів", - йдеться в повідомленні.

Після завершення свого масштабного дослідження вчені дійшли висновку, що ризик розвитку важкої форми коронавірусу у людей, які дотримувалися рослинної дієти й споживали найбільше фруктів та овочів виявилися на 41% нижчі, ніж у тих, хто регулярно споживав м'ясо й жирну їжу. Окрім того, наголошується, що загальні ризики інфікування у таких людей знизилися на 9%.

"Наші дослідження показують, що крім вакцинації й носіння масок – особливо важливих заходів профілактики COVID-19, знизити ризики також можна, приділяючи увагу своєму раціону", – наголосив один із авторі дослідження Ендрю Чан.

Вчені звертають увагу на те, що незбалансована дієта з низьким рослинним компонентом була пов'язана з підвищеними ризиками інфекції й ускладнень. Дослідники плекають надію, що їхнє дослідження посприяє тому, щоб влада країн рухалася у бік забезпечення населення якіснішими продуктами, а для людей стане поштовхом до перегляду продуктових кошиків.

Читайте також:

  • Понаднормова робота не тільки вкрай негативно впливає на здоров’я, а й забирає сотні тисяч життів щорічно: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі.

  • Американські вчені після завершення масштабних досліджень дійшли висновку, що відсутність шкідливих звичок і здоровий спосіб життя знижують ризики раку до мінімуму.

  • Американські вчені попередили про ризики хвороби мозку через вакцину Pfizer.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?