Американські вчені попередили про ризики хвороби мозку через вакцину Pfizer
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Американські вчені попередили про ризики хвороби мозку через вакцину Pfizer

Американські вчені попередили про ризики хвороби мозку через вакцину Pfizer
Джерело:  online.ua

Науковці із США, які провели масштабне дослідження, дійшли висновку, що вакцина проти коронавірусу виробництва компанії Pfizer/BioNTech може спровокувати довгострокові неврологічні порушення, зокрема, й смертельні хвороби Альцгеймера і Лу Геріга. 

Джерело: Microbiology & Infectious Diseases

Виникнення яких захворювань може спровокувати вакцина Pfizer

За словами вчених, препарат проти коронавірусу може спровокувати захворювання, пов’язані з пріонами, які, згідно з даними Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC), є нейродегенеративними захворюваннями, які пошкоджують мозок.

Окрім того, в результатах дослідження звертається увага на те, що наявні вакцини проти SARS-CoV-2 на основі РНК були схвалені в Штатах за екстреним наказом без масштабних довгострокових випробувань, які мали б підтвердити відсутність ризиків в результаті щеплення препаратом.

Як стверджують фахівці, мРНК назавжди змінює людську ДНК.

"Генетично модифіковані білки, які використовуються в препараті Pfizer, інтегруються в геном людини, і назавжди залишаються там. Тобто, якщо людині ввели цей препарат, то шляху назад вже немає", - наголошують автори дослідження.

Американські вчені нагадують, що в США почали щеплювати населення препаратами компаній Pfizer/BioNTech і Moderna, а у Великій Британії схвалили використання вакцин Pfizer і AstraZeneca.

Використання вакцини Pfizer в Україні

Нещодавно головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що щеплення вакциною Pfizer, яка надійшла напередодні в Україну, почалося ще 18 квітня.

За словами представника МОЗ, українська сторона отримала партію в 117 тисяч доз препарату. Ще 17 квітня партію почали розподіляти по регіонах та розвозити.

Ляшко звернув увагу на те, цілу партію не використовуватимуть одразу для першого щеплення. Посадовці запланували використати рівно половину, щоб інші 50% отриманої партії залишилися для другої ін’єкції пацієнтів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?