У Києві оцінили ймовірність блокування транспорту через новий локдаун
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві оцінили ймовірність блокування транспорту через новий локдаун

У Києві оцінили ймовірність блокування транспорту через новий локдаун
Джерело:  online.ua

У разі суворого посилення карантину на тлі поширення коронавірусу COVID-19 у Києві столична влада сподівається на продовження повноцінної роботи громадського транспорту.

Джерело: перший заступник голови КМДА Микола Поворозник

За словами посадовця, наразі є можливість уникнути повного обмеження транспорту у разі локдауну.

“Що стосується обмежень, ми вже анонсували, якщо будемо закривати транспорт, ми будемо вводити електронні перепустки. На сьогодні вже близько тисячі заяв від підприємств, які повинні працювати як критична інфраструктура. Але це буде дуже важкий крок, я сподіваюся, що кількість вакцинації, проведеної в місті, досить велика і обмежувальні заходи дадуть можливість не закривати транспорт”, - наголосив він.

Підготовка локдауну в Києві

В столичній адміністрації напередодні оголосили про заходи, покликані для протистояння новій хвилі епідемії. Зокрема, було підтверджено перехід міста до жовтої зони небезпеки відповідно урядовому рішенню.

“Але маємо діяти і на упередження розповсюдження хвороби, аби уникнути локдауну та забезпечити функціонування міста у звичайному режимі. Для цього, зокрема, активізуємо процес вакцинації. Постійні пункти щеплень будуть розміщені у закладах освіти, а також будуть організовані виїзні мобільні вакцинальні сесії”, - уточнив Поворозник.

Своєю чергою мер Віталій Кличко такого анонсував масштабну підготовку до посиленої боротьби з коронавірусом.

“Столичні лікарі забезпечені усім необхідним. Є в достатній кількості і засоби захисту, і необхідні ліки. Місто, фактично самостійно, підготувало понад 4100 ліжок, 98 відсотків з яких забезпечені киснем. Якщо буде необхідно, ми готові розгорнути додаткові ліжка. Бо кожне ліжко – це врятоване життя. В столиці сьогодні також є 490 апаратів штучної вентиляції легень. Тобто, ми готові до найгіршого сценарію”, - резюмував голова КМДА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?