МОЗ нагадало про можливість уникнути нових локдаунів
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ нагадало про можливість уникнути нових локдаунів

МОЗ нагадало про можливість уникнути нових локдаунів
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко виступив із заявою про ймовірність уникнути жорстких карантинних обмежень навесні 2021 року, однак про це можна говорити виключно в умовах всеосяжної вакцинації населення.

Джерело: Креативна Україна 2021

За словами посадовця, для цього більшості громадян необхідно отримати повноцінні щеплення до кінця 2021 року.

“Все залежить від нас. Якщо ви зараз подивитеся на Велику Британію та на Данію - шість місяців інтенсивної вакцинації і в них проблеми карантинних обмежень не існує… У нас вакцини сьогодні більше 10 мільйонів доз, 17 млн як мінімум законтрактовано вже. Плюс ще 3 млн мені подарують як людині, яка ефективно робить вакцинацію. Все залежить від вас. Вакцинуємося до нового року - на весну можемо спокійно жити без карантинних обмежень”, - уточнив Ляшко у відповідь на питання про завершення карантину в Україні.

Водночас міністр звернув увагу на певний оптимізм стосовно боротьби з пандемією станом на початок осені - навіть на тлі зростання кількості нових випадків.

“Я більш оптимістично зараз дивлюся на ситуацію, оскільки буквально пройшло півтора року, а ми маємо вакцину, яка сьогодні захищає від тяжкого і середньої тяжкості перебігу хвороби, і з’являються лікарські засоби. В Україну вже приїхали певні інноваційні препарати, які діють прямо на вірус. Раніше такого не було. У нас є підписані два попередні контракти з двома виробниками, завершується третя клінічна стадія противірусних препаратів проти COVID-19. З’явиться лікування специфічне, тоді, я думаю, про проблему COVID-19 ми забудемо і будемо згадувати в певних сюжетах або фільмах”, - додав він.

Вакцинація в Україні

Повну програму вакцинації з двох необхідних щеплень серед українців пройшли понад 5,2 мільйона осіб. Одночасно з цим перше щеплення отримали ще 6,5 мільйона громадян станом на 23 вересня.

Лише за попередню добу українські лікарі провели майже 150 тисяч уколів різними вакцинами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?