У Pfizer вивчили ефективність вакцини від коронавірусу для дітей
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У Pfizer вивчили ефективність вакцини від коронавірусу для дітей

У Pfizer вивчили ефективність вакцини від коронавірусу для дітей
Джерело:  online.ua

У компанії Pfizer оголосили про результати дослідження реакції на вакцину дітей віком від 5 до 11 років. Реакція організму учасників останнього дослідження подібна до тієї, яку раніше фіксували у людей у віці від 16 до 25 років. Мова, насамперед про втому, головний біль, лихоманку, нудоту.

Джерело: BioNTech

«Ми прагнемо розширити захист, який забезпечується вакциною, на цю молодшу популяцію за умови отримання дозволу регулюючих органів, особливо в зв'язку з тим, що ми відстежуємо поширення штаму Дельта і істотну загрозу, яку він несе для дітей», - сказав, голова і головний виконавчий директор компанії Pfizer Альберт Бурла.

З липня кількість випадків захворювання COVID-19 у дітей в США виросла приблизно на 240%, що підкреслює необхідність вакцинації для громадської охорони здоров'я.

За останні дев'ять місяців сотні мільйонів людей у віці від 12 років і старше з усього світу отримали вакцину Pfizer від COVID-19. Перше випробування вакцини проти COVID-19 серед дітей 5-11 років показало сприятливий профіль безпеки і стійку нейтралізуючу реакцію антитіл.

Побічні ефекти вакцини

Як відзначають в компанії, вакцина від COVID-19 добре переносилася, а побічні ефекти в цілому можна було порівняти з тими, які спостерігалися в учасників віком від 16 до 25 років.

Медики відзначали такі побічні ефекти, як відчуття втоми, підвищення головного болю, біль в м'язах, дітей інколи злегка морозило і відчувалася нудота.

Плани вакцинації для піврічних малюків

Pfizer і BioNTech планують якомога швидше поділитися отриманими в результаті тестування даними з Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA), Європейським агентством з лікарських засобів (EMA) і іншими регулюючими органами.

Зчитування показань для двох інших вікових груп з дослідження - дітей від 2 до 5 років і дітей від 6 місяців до 2 років - очікується вже в четвертому кварталі цього року.

Яка вакцина ефективніша?

Кілька днів тому експерти назвали вакцину, яка найкраще захищає проти госпіталізації при COVID-19. Нею виявилась вакцина Moderna . Вона ефективніше за інші може вберегти пацієнта від госпіталізації при COVID-19. Про це свідчать результати дослідження Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC) США.

Так, ефективність вакцини Moderna проти госпіталізації склала 93%, тим часом ефективність вакцини Pfizer-BioNTech склала 88%, а Johnson & Johnson — 71%.

"Хоча ці реальні дані свідчать про деякі відмінності в рівнях захисту від вакцини, всі схвалені FDA або авторизовані вакцини проти COVID — 19 забезпечують суттєвий захист від госпіталізації з COVID-19", — зазначають вчені.

Читайте також:

  • У МОЗ оголосили про отримання інноваційної техніки для виявлення нових штамів COVID-19.

  • У ВООЗ уточнили причини невизнання російської вакцини Спутнік V.

  • Дослідники назвали нову небезпеку коронавірусу для дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?