Дослідники назвали нову небезпеку коронавірусу для дітей
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідники назвали нову небезпеку коронавірусу для дітей

Дослідники назвали нову небезпеку коронавірусу для дітей
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені дійшли висновку, що пандемія коронавірусу посилила один з чинників ризику важкого COVID-19. Дослідники пов'язують недугу зі зростанням ожиріння серед дітей і підлітків в США, починаючи з минулого року.

Джерело: MedicalXpress

Американські науковці назвали ці спостереження "тривожними" - уже опубліковане нове дослідження Центру контролю та профілактики захворювань США з цього приводу. За словами вчених, пандемія посилює давню епідемію ожиріння в країні. Окрім того, наголошується, що ця проблема може піддати людей ризику більш серйозного захворювання вже після зараження COVID-19.

Після завершення свого дослідження експерти дійшли висновку, що 22% дітей і підлітків в США страждали ожирінням в серпні 2020 року. Роком раніше ця цифра складала 19%. Що важливо розуміти, до пандемії діти зі здоровою вагою набирали в середньому 3,4 фунта (1,5 кілограма) на рік. Під час пандемії ця цифра зросла до 5,4 фунта (2,4 кілограма).

"Для дітей з помірним ожирінням очікувана надбавка у вазі збільшилася з 6,5 фунтів (3 кілограми) на рік до пандемії до 12 фунтів (5,4 кілограма) після початку пандемії. За словами дослідників, рівень ожиріння різко збільшився у дітей у віці від 6 до 11 років. Пояснюють, що вони більше залежать від своїх батьків і, можливо, більше постраждали, коли закрились школи", - йдеться в повідомленні.

Як стверджує один із авторів дослідження, доктор Елісон Гудман з Центрів з контролю і профілактиці захворювань, результати "істотні і викликають тривогу".

Не можна також не звернути увагу на те, що дослідження було засноване на огляді медичних карт більш ніж 432 тис дітей і підлітків віком від 2 до 19 років. За словами вчених, усіх їх зважували і вимірювали як мінімум двічі перед пандемією і як щонайменше один раз на початку пандемії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?