Україну перевели в “жовту зону” епіднебезпеки: нові правила
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну перевели в “жовту зону” епіднебезпеки: нові правила

Україну перевели в “жовту зону” епіднебезпеки: нові правила
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 23 вересня, по всій території України запроваджено "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби. В країні починають діяти обмежувальні протиепідемічні заходи “жовтої” зони.  

Джерело: рішення комісії ТЕБ та НС від 21 вересня.

З 23 вересня в Україні забороняється:

  • проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території;

  • заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць;

  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів більше ніж 1 особа на 10 кв м.

Водночас, громадський транспорт продовжуватиме працювати у звичайному режимі. У "жовтій зоні" також відсутні обмеження за часом роботи закладів.

Обов’язкове дотримання в громадських місцях маскового режиму і фізичної дистанції 1,5 м.

Обмеження не поширюються на вакцинованих

Карантинні обмеження не будуть поширюватися на колективи, працівники яких мають документи про вакцинацію, негативний тест на коронавірус чи недавно перенесену хворобу, заявляв раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Обмеження «жовтої» та «червоної» зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. Це той метод, який на сьогодні успішно використовує низка європейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни», — зазначив Прем’єр-міністр.

Школи працюватимуть офлайн, якщо 80% освітян вакциновані проти коронавірусу. Якщо ця норма не дотримана, то школу переводять у дистанційний режим.

Садочки і молодші класи з 1-го по 4-й продовжать навчатися в офлайн-режимі.

При цьому документом про вакцинацію слугуватиме як "жовтий" сертифікат (про отримання першої дози вакцини проти COVID-19), так і "зелений" сертифікат (про проходження повного курсу щеплення двома дозами).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?