Лікар Комаровський застеріг від застосування йодної сітки
Категорія
Україна
Дата публікації

Лікар Комаровський застеріг від застосування йодної сітки

Лікар Комаровський застеріг від застосування йодної сітки
Джерело:  online.ua

Популярний в Україні лікар і телеведучий Євген Комаровський заявив, що “йодна сітка”, яку так люблять робити українці, насправді небезпечна для здоров’я. Про це він сказав в ефірі програми "Підсумки місяця з доктором Комаровським".

Джерело: телеканал “Україна 24”.

Відомий дитячий лікар застерігає: коли наносять йод на шкіру, він у величезній кількості всмоктується в кров і дає значне навантаження на щитовидну залозу.

"Йодна сітка — це бандитизм, особливо коли використовується для дітей. Тому що через дитячу шкіру йод у величезній кількості всмоктується в системний кровотік і дає величезне навантаження на щитовидну залозу, в деяких випадках викликаючи гостре ураження щитовидної залози. Тому божевільні матусі разом з бабусями, які малюють на дітях йодні сіточки — їх треба позбавляти батьківських прав. Тому якщо бабуся хоче намалювати на дитині йодну сіточку, женіть її, нехай малює дідусеві де хоче", — наголосив Комаровський.

Йод можна замінити милом

Втім, в невеликих кількостях йод використовувати для дезінфекції допустимо, вважає Комаровський. Однак є кращий, на його думку, спосіб промити рану.

"Йодом обробляємо краї рани, стерилізуємо інструменти. Наприклад, у вас є заноза, ви її хочете вийняти, можна голку обробити йодом. Травма нігтя — можна обробити йодом. Будь-яка поверхнева рана насамперед повинна бути промита й оброблена мильним розчином. Мило — найкращий дезінфектор. Взяли пляшку, краще з газованою водою, туди мила трішки, збовтали й під напором промили рану, потім чистою водою, зверху бактерицидний пластир, і все", — зазначив лікар.

Нагадаємо, раніше Комаровський розкритикував популярну в радянські часи зеленку.

"Зеленка, або розчин брильянтового зеленого, це лікарський препарат, який ніякого відношення до цивілізації, медицини, XXI століття не має. Вона не використовується в жодній країні світу, у неї немає ніяких лікувальних властивостей", — емоційно висловився педіатр.

Читайте також:

  • Комаровський застеріг від вакцинації російським "Спутником V".

  • Коронавірус в Україні: Комаровський розповів про перспективні ліки.

  • Головний санлікар України назвав атипові симптоми штаму Дельта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?