У МОЗ назвали найбільш вразливі для смертельних випадків коронавірусу категорії людей
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали найбільш вразливі для смертельних випадків коронавірусу категорії людей

У МОЗ назвали найбільш вразливі для смертельних випадків коронавірусу категорії людей
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я звернули увагу на статистику летальних випадків від ураження коронавірусом COVID-19, в якій здебільшого знаходяться особи старше 60 років.

Джерело: міністр Віктор Ляшко у Facebook

За словами посадовця, приблизно 95,7% усіх випадків коронавірусу зареєстрували у невакцинованих осіб. В цілому ж від початку пандемії близько 82% смертельних випадків пов’язані з людьми старше 60 років.

Згідно з уточненням Ляшка, яке лунає вже не вперше, вакцинація здатна захистити пацієнта від коронавірусу. Наразі це єдиний однозначний варіант запобігання важкому перебігу хвороби, який загрожує госпіталізацією та смертю.

“Цей вірус найбільш небезпечний для людей, старших за 60 років, з хронічними захворюваннями та тих, хто часто контактує з людьми (державні службовці, вчителі, соцпрацівники та ін.)... У вересні 2021 року: 97.1% госпіталізованих осіб з діагнозом COVID-19 в Україні були невакцинованими. 82% померлих від COVID-19 за весь період в Україні - люди віком від 60 років. Тобто 8 із 10 людей, які помирають від COVID-19, – це люди похилого віку”, - пояснив Ляшко.

Він звернувся до українського населення із закликом “не чекати на лихо, а захиститися”.

Коронавірус в Україні

Станом на четвер, 7 жовтня, добовий приріст нових випадків коронавірусу сягнув 15 тисяч, що схоже на показники часів попереднього спалаху, коли в окремих містах вводили локдаун.

Напередодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль виступив з попередженням щодо ймовірного погіршення ситуації з коронавірусом COVID-19 — наразі вже декілька регіонів країни ризикують опинитися одразу у “червоній зоні” карантину.

“Це означає, що кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, лише якщо 100% працівників закладу і 100% відвідувачів повністю вакциновані. Бізнес має сам перевіряти наявність відповідних сертифікатів про вакцинацію. І ми просимо підприємців поставитися до цього відповідально”, — уточнив голова уряду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?