Кабмін посилив обмеження для пасажирських перевезень між областями — як змінилися правила
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін посилив обмеження для пасажирських перевезень між областями — як змінилися правила

Кабмін посилив обмеження для пасажирських перевезень між областями — як змінилися правила
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів у понеділок, 11 жовтня, ухвалили рішення щодо змін до карантинної постанови №1236 - вони встановлюють жорсткіші правила для пасажирських перевезень на міжобласному рівні.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я

За офіційними даними, йдеться про посилені обмеження перевезень між регіонами, де встановлено “жовтий”, “помаранчевий”, “червоний” рівні епідемічної небезпеки.

“Нові правила для перевезення пасажирів – вимушений крок для стримування поширення коронавірусної хвороби, щоб зберегти життя та здоров’я громадян. Тому наявність як у водіїв, так і у пасажирів документів, які б підтверджували їх COVID-безпечність, є необхідною умовою для регулярних та нерегулярних перевезень у будь-якому виді транспорту”, - уточнив міністр Віктор Ляшко.

Вже з 21 жовтня міжрегіональні пасажирські перевезення зі вказаними рівнями епідемічної небезпеки дозволяються лише за умови наявності у водіїв, екіпажу літаків, а також пасажирів одного з відповідних документів:

  • сертифікат про проходження повного курсу вакцинації чи свідоцтво про отримання першої дози препарату для регіонів у “жовтій” зоні;

  • міжнароднИЙ, внутрішнІЙ сертифікат або іноземнИЙ сертифікат, що підтверджує вакцинацію однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях;

  • свідоцтво про негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка порталу “Дія”;

  • свідоцтво про негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

“Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення. Відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень”, - наголосили в МОЗ.

Водночас відповідальність за наявність документів, зокрема у пасажирів, несе перевізник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?