В Україні оновився антирекорд смертності від коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні оновився антирекорд смертності від коронавірусу

В Україні оновився антирекорд смертності від коронавірусу
Джерело:  online.ua

В Україні за підсумками попередньої доби у середу, 13 жовтня, виявлено новий антирекорд зі смертності від коронавірусу COVID-19 - в минулому настільки ж високі показники було зафіксовано навесні 2021 року.

Джерело: ONLINE.UA

За офіційними даними Міністерства охорони здоров’я, за попередню добу зафіксовано 471 смерть людей з діагнозом COVID-19.

Попередній антирекорд встановлено 21 квітня - тоді смертельних випадків було зареєстровано 470.

В цілому динаміка захворюваності в Україні погіршується вже з вересня. Вже багато діб кількість нових випадків коливається близько 10 тисяч, але інколи вона збільшується до 15-16 тисяч, як було останніми днями.

Прогноз про коронавірус

На стрімке погіршення ситуації звернули увагу експерти Національної академії наук. Вони вказали на негативну динаміку буквально за всіма показниками, що вимірюються як ключові.

За підсумками останнього двотижневого періоду кількість нових випадків збільшилася майже вдвічі, якщо порівнювати з попереднім періодом.

“При цьому темпи тижневого зростання в останні 1–3 дні демонструють певне зниження. Згладжені темпи тижневого зростання нових госпіталізацій знизилися до 25%, що є мінімальним значенням за останній місяць. Водночас аналогічні очікування продовження зниження не виправдалися два тижні тому, коли було ще вираженіше зниження темпів зростання. Тоді темпи знову збільшились і стабілізувались: госпіталізації надалі демонстрували зростання з темпом близько 30% за тиждень, нові випадки хвороби – з темпом 40% за тиждень, а позитивні ПЛР-тести – з темпом 40-50% за тиждень”, - наголосили в НАН.

Коронавірус у Києві

Безпосередньо у столиці через концентрацію населення ситуація також загострена. “Вже 13 жовтня на негативний розвиток подій звернув увагу мер Віталій Кличко.

“Відділення столичних лікарень, що приймають хворих на COVID-19, заповнені майже на 47%. Щодня одна з опорних лікарень – Олександрівська, приймає понад 50 нових пацієнтів. А загалом в місті госпіталізують вже понад 300 хворих щодоби. Лікарі стверджують, що вірус став більш агресивним. Також набагато більше почало хворіти дітей”, - звернув увагу посадовець.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?