На залізничних вокзалах розгорнуть пункти для екпрес-тестування на коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

На залізничних вокзалах розгорнуть пункти для екпрес-тестування на коронавірус

На залізничних вокзалах розгорнуть пункти для екпрес-тестування на коронавірус
Джерело:  online.ua

“Укрзалізниця” планує найближчим часом відкрити на великих залізничних вокзалах пункти для екпрес-тестування на Covid-19. Про це під час брифінгу щодо нових правил перевезень залізничним транспортом, які набувають чинності 21 жовтня, заявив в.о. члена правління, керівник пасажирського напрямку “Укрзалізниці” Олександр Перцовський.

Джерело: прессслужба “Укрзалізниці”.

«Ми вже звернулися до найбільших українських медлабораторій для того, щоб спробувати на вокзалах розгорнути лабораторії, які зможуть надавати послуги з експрес-тестування за максимально доступною ціною», – зазначив Перцовський.

Він пояснив, що в Україні низький рівень вакцинації, тому відкриття таких пунктів є нагальною необхідністю.

"На сьогоднішній день при посадці провідник перевіряє квиток та паспорт. До цього додасться документ з того переліку, який зазначено у постанові. Тобто поруч з паспортом наші провідники перевірятимуть наявність сертифікатів щеплення - для "жовтої" зони достатньо відмітки про отримання однієї дози, якщо "червона" зона - потрібен повний курс. Сертифікат може бути як паперовий, так і електронний. Якщо у пасажирів такого сертифікату немає, достатньо проходження ПЛР-тесту або антигент-тесту на ковід протягом 72 годин до початку подорожі", - розказав керівником пасажирського напрямку "Укрзалізниці".

Зазначимо, що антиген-тест за 15 хвилин визначає наявність в організмі людини коронавірусу SARS-CoV-2, що є збудником Covid-19, шляхом виявлення його нуклеокапсидного білка (антигена). Його вартість - в середньому 500 грн.

Як “Укрзалізниця” перевірятиме covid-сертифікати

«Укрзалізниця» відповідно до нових правил пасажирських перевезень змінила правила посадки пасажирів.

Тепер при посадці разом з паспортом і квитком провідники перевірятимуть ще й covid-сертифікат.

При цьому підійде як паперовий документ, так і цифровий у «Дії».

Читайте також:

  • Україна відновлює міжнародне залізничне сполучення з Польщею.

  • Укрзалізниці загрожує колапс - у Раді назвали причини.

  • До Нью-Йорка можна доїхати потягом Укрзалізниці — як це зробити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?