Україна відновлює міжнародне залізничне сполучення з Польщею
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна відновлює міжнародне залізничне сполучення з Польщею

Україна відновлює міжнародне залізничне сполучення з Польщею
Джерело:  online.ua

З 10 жовтня Україна відновлює міжнародне залізничне сполучення з Польщею. Згідно з інформацією, наданою в Укрзалізниці, квитки на поїзд, який відправиться за маршрутом Київ — Перемишль, будуть доступні з 1 жовтня.

Джерело: пресслужба УЗ

Придбати квиток можна на сайті Укрзалізниці та у касах вокзалів. Поїзд «Інтерсіті+» курсуватиме складом із вагонів виробництва «Hyundai Rotem».

Раніше вже було відновлено міжнародне сполучення з Австрією, Словаччиною та Молдовою.

Зокрема, на початку літа у зв’язку із стабілізацією ситуації з коронавірусом Укрзалізниця відновила міжнародне сполучення за сприяння залізничних адміністрацій Австрії, Словаччини, Молдови.

Перший рейс із Києва до Відня відправився 1 червня, тож у пасажирів була чудова нагода розпочати своє літо з візиту до Австрії. Потяг курсує щоденно за наступним графіком: він вирушає з Центрального київського вокзалу о 14:07, проходить через Будапешт (прибуття о 8:20) і прибуває до Відня об 11:21 наступного дня. У зворотному напрямку (з 2 червня) потяг відправлятиметься о 16:42 і прибуватиме до Києва о 17:22 наступного дня.

Сполучення зі Словаччиною та Молдовою

У перший день липня відновили міжнародне залізничне сполучення зі Словаччиною. Це стало можливим завдяки домовленості української та словацької залізниць. Поїзд № 960 Кошице — Мукачево щодня вирушатиме о 09:08 за словацьким часом, о 12:00 прибуватиме до Чопа та о 14:00 за українським часом прибуватиме до Мукачева. У зворотному напрямку поїзд № 961 Мукачево — Кошице вирушатиме о 14:48 та о 18:13 прибуватиме до Кошице.

З 28 серпня 2021 року Укрзалізниця в рамках поновлення міжнародного залізничного сполучення України відновила курсування поїзда Одеса — Кишинів (Республіка Молдова). Поїзд № 642/641 буде курсувати щоденно. Перший рейс у напрямку Кишинева відправиться 28 серпня, у напрямку Одеси — з 29 серпня. Із Одеси поїзд відправлятиметься о 18:36, прибуватиме в Кишинів о 22:33. Відправлення з Кишинева о 07:09, прибуття до Одеси о 10:55.

Зазначимо, що пасажиропотік між Україною та Молодовою у 2019 році перевищував 90 тисяч. 18 березня 2020 року сполучення припинилося через карантинні обмеження. І після 1,5-річної зупинки з ініціативи АТ «Укрзалізниця» та за підтримки Calea Ferata din Moldova досягнута домовленість відновити сполучення Одеса — Кишинів.

Читайте також:

  • Укрзалізниця обмежила рух поїздів на напрямку Костянтинівка – Донецьк через обстріли бойовиків.

  • В Укрзалізниці запускають Велике будівництво.

  • На балансі Укрзалізниці при розпродажу знайшли диких ведмедів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?