В Укрзалізниці запускають Велике будівництво
Категорія
Україна
Дата публікації

В Укрзалізниці запускають Велике будівництво

В Укрзалізниці запускають Велике будівництво
Джерело:  online.ua

У Міністерстві інфраструктури України продовжують шукати шляхи виходу з катастрофічної кризової ситуації, в якій опинилось українське залізничне господарство. Першим кроком на шляху виводу Укрзалізниці з кризи стало призначення на посаду нового виконувача обов’язків голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна.

Джерело: пресслужба Укрзалізниці.

Саме його і представив міністр інфраструктури Олександр Кубраков 12 серпня перед залізничниками.

Для виконання рішень РНБО міністр окреслив головні завдання, котрі Кабмін ставить перед новопризначеним керівником відомства, а саме:

  • підняття тарифів на вантажні перевезення;

  • налагодження закупівлі електроенергії безпосередньо у виробника — ДП «Енергоатом»;

  • залучення на український ринок міжнародних інвесторів;

  • закупівля нових потягів та локомотивів, як в українських, так і в іноземних виробників, з обов’язковою умовою локалізації виробництва в Україні.

В свою чергу, Олександр Камишін поділився особистими планами і цілями на найближчу перспективу та закликав долучатись до нової команди великих будівничих Укрзалізниці.

«Укрзалізниця колись була потужною компанією, і я пам’ятаю ті часи. Але, на жаль, останні роки її стан тільки погіршувався. Моє завдання — переломити негативну тенденцію занепаду залізниці та повернути їй колишню потужність, а залізничникам — престижність професії. Тож в Укрзалізниці розпочинається Велике будівництво. Мені потрібна гарна команда і кожен із вас отримає можливість стати її частиною», - зазначив він.

Що відомо про нового очільника Укрзалізниці?

Олександр Камишін закінчив НТУУ Київський політехнічний інститут та Міжнародний університет фінансів. У 2010 році отримав перший рівень Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) «Облік і аудит» і пройшов управлінські програми в бізнес-школі Insead (Франція).

У 2009-2012 роках працював у KPMG та Dragon Capital. Згодом керував Карловським машинобудівним заводом.

У 2012-2019 роках працював у компанії SCM, де обіймав посаду інвестиційного менеджера, а також був членом наглядової ради транспортних холдингів групи SCМ, яка належить найбільшому олігарху України, Ренату Ахметову.

Нагадаємо, що колишній т.о. керівника “Укрзалізниці” Іван Юрик 9 серпня 2021 року написав заяву про складання повноважень. Раніше Іван Юрик замінив на цій посаді Володимира Жмака, якого звільнили рішенням Кабміну у березні 2021 року.

Питання діяльності "Укрзалізниці" розглядали 6 серпня 2021 року на засіданні Ради національної безпеки і оборони. На підсумковому брифінгу, секретар Ради Олексій Данилов пообіцяв кардинальні, в тому числі, кадрові рішення в державному монополісті залізничних перевезень.

Читайте також:

  • На балансі Укрзалізниці при розпродажу знайшли диких ведмедів.

  • Укрзалізниця запускає 11 поїздів до Чорного і Азовського морів.

  • До Нью-Йорка можна доїхати потягом Укрзалізниці — як це зробити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?