Мені незрозуміло - у Зеленського здивували новим планом щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Мені незрозуміло - у Зеленського здивували новим планом щодо Донбасу

Мені незрозуміло - у Зеленського здивували новим планом щодо Донбасу
Джерело:  Суспільне

Леонід Кравчук, який очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі, виступив з новими ідеями щодо врегулювання. Перш за все вони торкаються визначення так званого особливого статусу ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Суспільне".

За його словами, цей термін необхідно змінити.

"Я це не сприймаю, тому що мені незрозуміло, що це таке. Але я можу сприйняти не "особливий статус", а "особливу систему управління" в цих регіонах. Це вже компроміс. Управління, але не статус. Отже, вже компроміс, ми вже шукаємо реальні підходи, щоб вирішити питання", - пояснив Кравчук.

Дипломат звернув увагу на час свого президентства. Тоді він підписав закон про вільну економічну зону в цих районах.

"Це міг би бути один із кроків для того, щоб люди почали діяти й вирішувати складні питання, залучаючи туди інвестиції, щоб порівняно швидко відновити життя і дати людям шанс працювати, заробляти й жити нормально", - вважає він.

"Особливий статус" він назвав незрозумілою окремою державою з особливими політичними повноваженнями, що може призвести до появи власної армії, силовиків та навіть прикордонної служби. Незрозуміло, як тоді це називати територією України.

Кравчук резюмував, повернення окупованих районів у первинному стані "вже не так просто".

Для вирішення проблеми необхідно пропонувати нові права, можливості, але не всупереч Конституції та законодавству, максимум — систему місцевого самоврядування.

Нагадаємо, затвердження особливого статусу ОРДЛО в Конституції — це одна з головних вимог Кремля до України.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кремлі напередодні почали погрожувати Україні, що почне офіційні постачання зброї на Донбас. З такою заявою виступив глава комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків із земляками Леонід Калашников.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?