Мер Хмельницького відреагував на побиття бійця ЗСУ священниками та прихожанами УПЦ МП
Категорія
Україна
Дата публікації

Мер Хмельницького відреагував на побиття бійця ЗСУ священниками та прихожанами УПЦ МП

Мер Хмельницького відреагував на побиття бійця ЗСУ священниками та прихожанами УПЦ МП
Джерело:  online.ua

У Хмельницькому УПЦ МП заборонять користуватися земельними ділянками на території громади після інциденту з побиттям бійця ЗСУ.

Джерело: Олександр Симчишин

Реакція мера Хмельницького на інцидент в церкві МП

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин прокоментував побиття військового в одному з храмів УПЦ МП у місті.

Московська фсбешна агентура у вигляді УПЦ МП має бути заборонена у всій країні. Той антиукраїнський шабаш, який відбувається останніми днями в столиці й побиття військового у Хмельницькому мають стати залізобетонним аргументом для Верховної Ради, аби проголосувати за законопроєкт про заборону: раз і назавжди заборонити це фсбешне кубло, - зазначив він.

За словами Симчишина на позачерговій сесії Хмельницької міської ради розглянуть питання щодо припинення користуванням усіма земельними ділянками УПЦ МП.

На позачерговій сесії ми припинимо користування усіма земельними ділянками на території громади. Ініціюємо також рішення обласної та районної рад, - додав мер.

Також Симчишин наголосив, що ті, хто бив військового, мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності, а патрульні, які склали протокол на військового, мають бути звільнені.

Після таких подій ті священники, які мають хоч частинку українського, зобов'язані негайно вийти з фсбешної структури, - наголосив міський голова.

Що відомо про побиття військовослужбовця у Хмельницькому храмі

В мережі з’явилося відео, де священники УПЦ МП побили військовослужбовця Артура Ананьєва. Сутичка відбулася після питання чоловіка, яке він поставив вірянам.

Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат? – поцікавився чоловік.

Після цього декілька священників та чоловіків, які знаходилися в храмі накинулися на чоловіка та почали силою виводити його з храму, після чого повалили на підлогу та тримали.

У дописі депутата облради повідомляється, що пізніше до храму приїхали правоохоронні органи та затримали військовослужбовця за дрібне хуліганство.

Повідомляється, що Ананьєв з початку повномасштабного вторгнення РФ добровольцем пішов на фронт в складі 19-го стрілецького батальйону. Внаслідок бойових дій чоловік отримав контузію та черепно-мозкову травму.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?